Водните загуби в блока ще бъдат начислявани на нередовните абонати.

...
Водните загуби в блока ще бъдат начислявани на нередовните абонати.
Коментари Харесай

Нередовните абонати на вода ще плащат загубите

Водните загуби в блока ще бъдат начислявани на нередовните клиенти. Това може да стане факт до месец с смяна в наредбата за ВиК услугите, заяви зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Малина Крумова пред "Телеграф ".

"Нередовни ", съгласно наредбата се водят семействата без водомер, с развален или с изминал период на валидност апарат, както и неосигурилите достъп за доклад.

Промените се вършат на база тъжби на жители, оферти на ВиК операторите и потребителските организации, акцентира Крумова.

След разпределянето на неотчетената вода се начислява съгласно използването на парцела. Домакинствата с повече членове, които са консумирали и повече кубици получават по-голяма част от общите загуби и прилагане на вода във входа, в сравнение с техен „ неточен “ комшия. В момента последните заплащат вода на база по 5 кубика на човек. Сега концепцията е тази неправда да бъде отстранена. Предлага се и противоположното – в случай че използването на общия водомер е по-малко от сумата от показанията на самостоятелните водомери, разликата да се възвръща единствено на постоянните клиенти, изясняват от „ Софийска вода “.

Друга концепция е да не се прави засичане на водомерите и равнене на сметките на всеки три месеца, а един път годишно, каквато процедура имат топлофикациите. Така щяло да има по-точно отчитане и систематизиране на употребената вода.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР