Водните кризи безспорно са един от петте най-сериозни риска за

...
Водните кризи безспорно са един от петте най-сериозни риска за
Коментари Харесай

Нов инструмент на WWF помага на компаниите да реагират при водни кризи


Водните рецесии несъмнено са един от петте най-сериозни риска за човечеството. Според класацията на Световния стопански конгрес, който се организира в Давос през януари, за девета поредна година те са измежду топ заканите пред международната стопанска система. За да подкрепи напъните за оправянето с водните рецесии, природозащитната организация WWF разгласи огромно усъвършенстване на своя Инструмент за наблюдаване на водите, създавайки спомагателен раздел, наименуван „ Отговор “.

Чрез нововъведението GIS-платформата дава на фирмите и финансовите институции неповторимата опция да минимизират рисковете, свързани с водите, в своите интервенции по света. Така те към този момент ще могат освен да преценят заплахите от дефицит на питейна вода, рискови наводнения, слаби регулации, и евентуални обществени спорове, само че и да подхващат съответни ограничения.

Разработен като интерактивна карта, инструментът прави оценка качеството и количеството на водите по над 25 параметъра. Платформата обгръща 120 страни, измежду които и България, като дава систематизирана информация по отношение на потреблението на водите и вероятните закани, свързани с тях, в средносрочен и дълготраен проект. Всичко това оказва помощ на ръководещите, бизнеса и популацията да придобият повсеместен взор върху водните запаси и върху тяхното изменение разследване на разнообразни фактори като човешка активност и измененията в климата.

Освен това инструментът предлага и опция за парично остойностяване на евентуалните загуби от утежняването качеството на водите, както за промишлеността, по този начин и за популацията, отчитайки и риска от експлоадирането на екологични произшествия.

Предвид разнообразието от физически, регулаторни и имиджови опасности, пред които са изправени предприятията по света, WWF създаде над 150 разнообразни благоприятни условия за отговор. Сега към този момент платформата предлага на потребителите персонализиран лист с целесъобразни дейности в сходство с техния неповторим воден профил.

„ Бизнес водачите най-сетне се разсънват и осъзнават обстоятелството, че би трябвало да подхващат незабавни дейности, с цел да смекчат водния си риск, който може да докара до съществени загуби на активи. И в този момент имат инструмент, който да им помогне да вземат най-хубавите решения “, разяснява Стюарт Ор, началник на процедура „ Води “ към WWF.

Анализи на рисковете за водните запаси могат да бъдат правени както на макрониво – за съответен континент, страна или огромен водосбор, по този начин и на микрониво, фокусирайки се върху обособена област. Инструментът черпи информация от обширни бази данни на разнообразни източници, измежду които НАСА, европейската галактическа стратегия „ Коперникус “, организацията на Организация на обединените нации за издръжка и земеделие ФАО, обществени данни на държавни институции и така нататък

Поради възходящото търсене на вода и резултата от климатичните промени сладководните запаси попадат под все по-сериозен напън. По тази причина WWF поучава всички компании и финансови институции незабавно да оценят своите водни опасности и да подхващат съответни стъпки за тяхното намаляване.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР