Водната пързалка в Равда, заради която 9-годишната Елизабета от Москва

...
Водната пързалка в Равда, заради която 9-годишната Елизабета от Москва
Коментари Харесай

Слагат стикер 18+ на пързалката на Равда

Водната пързалка в Равда, поради която 9-годишната Елизабета от Москва се озова в болница със съществени пострадвания в региона на гениталиите, ще бъде затворена за лица под 18 години. Това разгласи пред Дарик маркетинг шефът на водния парк в курортното село Силвия Гогова.

По думите й до водното оборудване няма да се позволяват и туристи с растеж под 150 см.

Относно случая с момиченцето от 10 юли тя разяснява: „ Всички лица минават наложителен инструктаж, преди да се пуснат по пързалката. Показва им се, че би трябвало да се спускат наложително със заключени ръце и крайници. Такъв инструктаж е изработен и на момиченцето от Русия. В края на пързалката се оплаква от мощни болки, получава кръвотечение, надлежно е откарана в медицински център и по-късно в болница. “

9-годишната Елизабета е била в аквапарка с други деца – всички са на летен лагер у нас. Придружавала ги учителка. „ До момента не сме имали сходен случай “, зави изрично Гогова.

Районната прокуратура в Несебър образува досъдебно произвеждане по случая за нанесена междинна телесна щета. Обвинение обаче към момента не е повдигнато. Назначени са няколко правосъдни експертизи, измежду които и здравна, която би трябвало да откри тежестта на контузиите, които е получило детето. Към този миг положението на Елизабета е устойчиво. След претърпяна тежка интервенция, тя е настанена в отделението по гинекология на бургаската болница.

Уведомено е Външното ни министерство и това на туризма. Според източници на Дарик това е втори сходен случай от началото на месеца. Първият случай е от 3 юли с дете от Украйна, само че досега информацията не е доказана нито от проверяващите органи, нито от управлението на аквапарка в Равда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР