Водната криза в Перник остава. Хората там са на строг

...
Водната криза в Перник остава. Хората там са на строг
Коментари Харесай

Къде изчезва питейната вода на Перник?

Водната рецесия в Перник остава. Хората там са на непоколебим воден режим и имат вода единствено по няколко часа дневно. Днес ще се инсталира значим спирателен кран, с който ще се ограничи теча на вода, разкрива „ Нова телевизия “.

“Водната рецесия няма да се реши в околните 2-3 месеца. С всичките ограничения, които се подхващат в този момент – увеличение на подаването водно количество, тъй като в този момент то е минимално. Ако успеем да го увеличим, тогава ще можем да подсигуряваме, че няма да стигнем до мъртвия размер. Не, че водата от мъртвия размер не може да се употребява, само че по-трудно ще се пречиства”, съобщи прокурисът на ВиК сдружението Камен Каменов.

„ Този кран се ремонтира, тъй като има повреди след него. Това е питейният тръбопровод за кв. „ Изток”. За да отстраним тези повреди, водата би трябвало да се спре от този кран по време на режима, когато не би трябвало да се подава вода към тези канали. Количеството, допускаме, че е към 30 литра в секунда. В реалност какъв брой ще излезе, ще разберем като разкопаем”, сподели още Каменов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР