Водната криза в Перник няма как да бъде преодоляна в

...
Водната криза в Перник няма как да бъде преодоляна в
Коментари Харесай

Каролев: 60 млн. лв. не могат да решат проблемите с водата в страната

Водната рецесия в Перник няма по какъв начин да бъде преодоляна в границите на оповестените 45 дни. Това сподели за предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ икономистът Владимир Каролев. Той добави, че с изключение на ниските равнища в бент. „ Студена “, в Перник има чести повреди и голям брой течове по системата. Според него за водоснабдяване в страната се влагат към 60 млн. лева, с които не могат да бъдат решени проблемите.

„ Трябва да се намерят вложения, както от европейски грантове, т.е. гратис там, където може, по този начин и от по-дългосрочни нисколихвени заеми от чужбина, най-вече от Европейската капиталова банка, само че и би трябвало да се вкара частният бранш в ръководството “, акцентира икономистът.

Владимир Каролев сподели още, че плануваният холдинг ще се занимава с довеждаща водна инфраструктура, ремонтите и градежите на язовири, само че не и с вложения в градската водоснабдителна система, тъй като това опонира на европейските регулации. Той добави, че районните ВиК сдружения ще би трябвало да заплащат такса за потреблението на довеждаща водна инфраструктура.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР