Водната криза в Омуртаг продължава. Проучванията от кой източник е

...
Водната криза в Омуртаг продължава. Проучванията от кой източник е
Коментари Харесай

Водната криза в Омуртаг продължава - бавят се проучванията на най-близкия възможен водоизточник

Водната рецесия в Омуртаг продължава. Проучванията от кой източник е допустимо да се докара вода, която да зареди града, се бавят и до през днешния ден. Като причина от компанията, която би трябвало да извърши изследването, показват захлаждането.

И тази заран в Омуртаг има снежна завивка, само че режимът на хората съвсем не се е трансформирал: денем има вода, вечерта - не. В града има както дребни деца, по този начин и заболели хора. Жителите от години не си спомнят да е имало водоподаване през цялото денонощие и чакат среща с районния министър, с цел да научат за резултатите от обследването на язовир " Ястребино ", от който може да се докара вода. Оказва се обаче, че изследването към момента не е осъществено.

Миналата неделя организацията " Вода за Омуртаг " е провела публично разискване дружно с специалисти и институции по отношение на спомагателните източници вода за Омуртаг. обследването на главния източник - язовирът " Ястребино "

" Бяхме поканили компанията, която дава отговор за изследването на " Ястребино ", само че не участваха техни специалисти. Призоваваме министър Шишков да спомага на компанията, защото ние оставаме с усещането, че тя изпитва усложнения да направи това изследване. От 22 декември до момента то не е осъществено, а допреди седмица времето беше прелестно ", уточни Магдалена Славова от " Вода за Омуртаг ".

Екипът ни предложения на диалог регионалния шеф на Търговище, началника на ВиК-Търговище, само че се отзова само началникът на дирекцията, която дава отговор за Омуртаг.

" В момента се вършат изследвания за проводимостта на водата и ВиК-Търговище вършим всичко допустимо за приключване на добра работа. През идващите месеци има вода през целия ден - от 5 сутринта до 22-23 часа през нощта ", сподели той.

Вижте още в директното включване на Мирела Дончева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР