Водната криза в Кейптаун е повече от неудобство за собствениците

...
Водната криза в Кейптаун е повече от неудобство за собствениците
Коментари Харесай

Водната криза потиска жаждата за най-скъпите жилища в Африка

Водната рецесия в Кейптаун е повече от стеснение за притежателите на жилища. Тя към този момент оказва въздействие върху цената на тяхната благосъстоятелност, която включва някои от най-скъпите недвижими парцели в Африка, съгласно данни на Standard Bank Group, най-големият заемодател в Южна Африка по активи.

Инфлацията в цените на жилищата в града, въпреки към момента да надхвишава тази в останалата част от страната, се забави до 9.7% през четвъртото тримесечие, от 15% допреди 2 години. И това е единствено началото, предизвестява Сифамандла Мхванази, икономист в Standard Bank.

" Въпреки че ще бъде мъчно да се разграничат и да се дефинират количествено аргументите за това облекчение на растежа, водната рецесия в Кейптаун ще утежни нещата ", показва специалистът.

 Един от огромните градове в Африка може да остане без вода до май месец
Един от огромните градове в Африка може да остане без вода до май месец

Властите поучават да не се употребяват повече от 87 литна на човек на ден

" Сушата и бавната реакция на държавното управление ще окажат отрицателно въздействие върху потребителските настроения; търсенето на парцели се чака да пострада и в последна сметка в допълнение да намали инфлацията в цените на жилищата ", изяснява той.

Кейп таун, който е най-голямата туристическа дестинация в страната, претърпява най-тежката суша в историята си, а равнището на водата в 6-те съществени язовира, захранващи града спада фрапантно. Водохранилищата са цялостни на 26.3% от потенциала си, при повече от 90% преди 4 години.

До началото на зимния дъждовен сезон в страната има още 4 месеца, а жителите на града ще получават дневна дажба от 25 литра до 16 април, в случай че използването на вода не спадне внезапно.

Сушата докара до загуба на работни места в селското стопанство, което потиска растежа на приходите на семействата. " Намаляването на преместването на лица с високо положение към Западен Кейп таун " също оказва въздействие върху търсенето, регистрира Мхванази.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР