Водна криза заплашва Община Радомир, защото един от основните водоизточници

...
Водна криза заплашва Община Радомир, защото един от основните водоизточници
Коментари Харесай

Водна криза заплашва община Радомир

Водна рецесия заплашва Община Радомир, тъй като един от главните водоизточници на питейна вода в града е в " предаварийна обстановка ". За това оповестява общинския пресцентър, представен от БНР.
Тревожна наклонност виждат от администрацията - в последните 15 дни се следи непрекъснато изключване на помпите в помпена станция “Опалово “ заради съществено понижаване на водата във водоизточника. От него се доставя с питейна вода ниската зона на Радомир (вкл. и кв. " Върба " ) и селата Борнарево, и Николаево.
Само за последните 6 месеца са отстранени 50 повреди. Според специалисти загубите от станцията до резервоара преди разпределението по потребителите стигат до 40% от цялото количество.
За казуса кметът на Радомир Пламен Алексиев е писал до двама министри (на Министерство на околната среда и водите и на МРРБ), уведомил е регионалната администрация и В и К - Перник. 
По думите му рискът за цялата водоснабдителна система на града е сериозен. Затова той упорства за незабавни ограничения и спешен ремонт на довеждащия тръбопровод. В отговор от ВиК Перник предложили въвеждане на режимно водоподаване на части от квартал " Върба ".
Със същото писмо общината е осведомена и за тежкото положение на водопроводната мрежа в селата Жедна, Негованци и Касилаг, оповестява БНР.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР