Водна криза в едно от големите села в Пловдивско. Стари

...
Водна криза в едно от големите села в Пловдивско. Стари
Коментари Харесай

Жителите на Браниполе са на воден режим

Водна рецесия в едно от огромните села в Пловдивско. Стари водопроводи и натоварено ползване са аргументите хората от Браниполе съвсем непрестанно да са на воден режим. Най-тежка е обстановката през летните месеци, когато съвсем през целия ден в някои елементи на селото няма вода.

В дома на Невяна Пейзова от има постоянни проблеми с неналичието на вода. Слабото налягане във водопроводната мрежа основава на-големи компликации в горната част на селото. „ Лятото в никакъв случай нямаме вода, пускат я, идва заран докъм 6 часа има, по-късно чак 10-12 часа идва през нощта “, споделя тя в ефира на Нова телевизия.

На воден режим са два квартала в Радомир

Домовете на 2000 поданици от селото попадат в проблематичния сектор на водопровода. Решението все още е да се презапасяват с вода.

Хората от селото се оплакват още, че водата съвсем в никакъв случай не стига до вторите етажи на домовете им. А когато това се случи, тя е мръсна и негодна за потребление.Браниполе е едно от обитаемоте места към Пловдив, които непрестанно се разрастват. Общината се зае с казуса. „ Ще се направи байпас сред ниска и висока зона, който ще реши казуса. Става въпрос за 20 метра, които би трябвало да затворят кръга. По този метод ще има налягане в южната част на Браниполе и казусът би трябвало да бъде решен “, сподели Павел Михайлов, кмет на Община Родопи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР