Водна криза няма да има, заяви пред премиера Бойко Борисов

...
Водна криза няма да има, заяви пред премиера Бойко Борисов
Коментари Харесай

След среща при премиера: Екоминистърът поиска заместничката му да бъде отстранена

Водна рецесия няма да има, съобщи пред премиера Бойко Борисов министърът на околната среда и водите Емил Димитров, който рапортува на премиера обстановката с водоснабдяването в Бургас и ограниченията, които ще се подхващат, оповестиха от Министерски съвет.

Екоминистърът изиска заместникът му в министерството Атанаска Николова да бъде освободена от поста и да бъдат назначени двама нови заместник-министри.

Снимка: btvnovinite.bg

Те да дават отговор надлежно за водния запас на България и за отпадъците и екологията. Борисов съобщи, че чака оферти по отношение на назначението на заместител министри.

Часове преди срещата Емил Димитров предизвести от парламентарната естрада за заплаха от водна рецесия в Бургас, водни протести следващата година, допустимо безводие за земеделците.

„ 100 млн. евро имаме по Плана за възобновяване за напоителните системи “, посочи министър председателят Борисов, като подсети, че средства и проект за деяние има. По думите му в този момент са най-подходящите месеци да се оправдава тази част от системата, която ще разреши да се задържи водния размер от идните зимни месеци.

Министър-председателят уточни, че единственият му укор към министър Димитров е, че не му е докладвал по тематиката още на държавното съвещание в сряда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР