Водна криза и в Северна Македония. Езерото, което се превърна

...
Водна криза и в Северна Македония. Езерото, което се превърна
Коментари Харесай

Преспанското езеро пресъхва с бързи темпове

Водна рецесия и в Северна Македония. Езерото, което се трансформира в знак на края на разногласието сред Атина и Скопие за името на Македония, пресъхва с бързи темпове. Тази година водите на Преспа са намалели фрапантно. Природозащитници предизвестяват за заплаха от екологична злополука.

``
реклама

Сушата стартира да прекроява пейзажите край Преспа. Езеро, оставило през вековете дълготраен отпечатък в историята на Балканите.

Водите му влизат в рамките на три страни - Северна Македония, Гърция и Албания. Определяно е като " воден парадайс ". В него се срещат 23 типа риби. Районът е леговище за 260 типа птици, а растителните типове са над 1 300. Опасенията на локалните поданици са, че с отдръпването на водите, ще се оттеглен и туристите.

За да се овладее пресъхването на Преспaнското езеро, екологични организации приканват за общи незабавни дейности на районно равнище - сред трите страни, които си поделят езерото.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР