„Водите последователна политика за ликвидиране на МВР и службите за

...
„Водите последователна политика за ликвидиране на МВР и службите за
Коментари Харесай

Филип Попов към управляващите: Водите последователна политика за ликвидиране на МВР и службите за сигурност

„ Водите поредна политика за очистване на Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност “. Така се обърна секретарят на ПГ на Българска социалистическа партия за България Филип Попов към ръководещите по време на дебата по закона за ДАНС. Той акцентира, че през вчерашния ден са били гласувани от болшинството сходни промени в закона за Министерство на вътрешните работи. „ Днес разширихте пълномощията на ДАНС за сметка на работа „ Военна информация “ и Държавна организация „ Разузнаване “, които имат обидно дребен бюджет. Отваряте вратата изцяло за прекосяване на чиновници от Министерство на вътрешните работи и другите служби за сигурност към ДАНС. Това ще става без конкурс. Това ще обезкърви останалите служби. Това е образец за поредната политика, която водите за очистване на Министерство на вътрешните работи и другите служби за сигурност “, безапелационен бе той.

Филип Попов акцентира, че с измененията, ДАНС се натоварва с нови, несвойствени за организацията отговорности, за които бюджетът й ще е непълен.

Славчо Велков: Служба „ Военна информация” би трябвало да бъде записана в закона за ДАНС при регламентиране на информационните функционалности

„ Законът визира ДАНС и информационните й функционалности. А работа „ Военна информация”? ДАНС ли ще реализира нейната връзка в задграничните представителства?” Това съобщи народния представител от ПГ на Българска социалистическа партия за България Славчо Велков. По думите му в закона е записано, че ДАНС провежда информационните системи и реализира обмена на информация и криптографска сигурност на този продан сред България и задграничните представителства, като обезпечава нужния личен състав във ведомствените звена и в задграничните представителства, като се изключи връзките и обмена на информация, реализирани от Държавна организация „ Разузнаване”. Според Велков е наложително по-късно да се добави и работа „ Военна информация”. „ Имаме и различен въпрос- кой е този нужен личен състав в задграничните представителства от ДАНС? Какъв е той?”, попита депутатът.

Славчо Велков прикани за спор и акцентира, че при гледането на предлагането за подобен закон на въпросите на левицата не е било отговоренo. По думите му Цветанов е забранил на представителите на ДАНС да вземат отношение.

Секретарят на ПГ на Българска социалистическа партия за България Филип Попов направи предложение в закона да бъде добавена и работа „ Военна информация”, само че предлагането не бе признато.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР