Водим разговори безплатни чадъри и шезлонги да има и през

...
Водим разговори безплатни чадъри и шезлонги да има и през
Коментари Харесай

Министърът на туризма ще настоява за по-евтини чадъри и шезлонги и догодина

Водим диалози безвъзмездни чадъри и шезлонги да има и през идващия летен сезон. На работна среща с представители на концесионерите бе регистрирано, че мярката е повишила посещаемостта на плажовете и те поддържат концепцията тази мярка да се резервира и през Лято 2021. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризъм Марияна Николова в предаването „ Неделята на Нова “. Тя уточни още, че концесионерите оферират плажни такъми без такси, като в подмяна те може да се възползват от понижаване на дължимите концесионни такси с до 50%. И увери, че това няма да се отрази на водоспасителните действия по линиите. С решение на държавното управление тази седмица заплащанията по концесионни контракти са намалени с близо 7,9 млн. лева, осведоми още вицепремиерът.

В Световният ден на туризма - 27 септември, министър Николова благодари и поздрави българите, че макар компликациите и пандемичната конюнктура избраха да  почива у нас. Над 2,5 млн. сънародници са пътували в България от началото на годината, като за сравнение  задграничните туристи са към 1,1 млн. Близо 550 хиляди са българите, които посетиха Черноморските курортите през летния сезон.

Ще разчитаме българите да изберат зимните курорти и да поддържат бранша в идните студени месеци, съобщи вицепремиерът. По думите й планинският туризъм е доста здравословен и не трябва да се тормозим да заведем нашите деца в зимните курорти. Тя бе безапелационна, че и по време на идния сезон контролът по съблюдаване на противоепидемичните ограничения в местата за настаняване ще е праволинеен. Очаквам съблюдаване на безупречната хигиена, както от хотелиерите, по този начин и от туристите, добави министърът.

Относно ограниченията, които държавното управление подхваща за подкрепяне на бизнеса, вицепремиерът изясни, че обществените ограничения са на стойност над 2,2 милиарда лева и с цел да се ползват би трябвало да има непоклатимост. Външните анализатори споделят, че в изискванията на рецесия сме стопански добре и постоянни, сподели тя. И разяснява, че е несериозно да се приказва за оставка при един вирус, който буди толкоз незнайни.

Източник: Министерството на туризма

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР