Водим преговори с медицинските сестри, които през тази седмица подадоха

...
Водим преговори с медицинските сестри, които през тази седмица подадоха
Коментари Харесай

Помирение в МБАЛ Свети Мина

Водим договаряния с медицинските сестри, които през тази седмица подадоха заявление за овакантяване. Това заяви шефът на МБАЛ " Свети Мина " доктор Генади Странджев.

" След като страстите понижиха, се опитваме да ги убедим да размислят и да останат на работа при нас. В диалозите вземат участие и представители на синдикатите. Финансовото положение на болничното заведение е тежко и не можем незабавно да вдигнем съществено заплатите им ", съобщи доктор Странджев и прикани към самообладание.

Имало индикации някои от тях да останат на работа. Засега няма претенденти за местата им, откакто в четвъртък здравното заведение разгласява публикация, че търси медицински сестри.

До рецесията се стигна, откакто при започване на тази седмица над 30 медицински сестри подадоха едномесечните си предупреждения за овакантяване. Причината за решението им са ниските трудови хонорари. След извършените диалози сред тях и управлението им е било обявено, че болничното заведение няма финансов запас да увеличи размера на сегашните им заплати от 540 лв. на желаните от тях 700 лв.. Получили оферти месечните им надници да бъдат вдигнати на 600 лв.. Затова решили да си търсят работа в други лечебни заведения.

От болничното заведение си потеглят най-вече сестри от Детското, Кардиологичното и Хирургичното поделение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР