Водим най-социалната политиката в България за последните години. Това заяви

...
Водим най-социалната политиката в България за последните години. Това заяви
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Водим най-социалната политика

" Водим най-социалната политиката в България за последните години ". Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия, вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова в послание пред делегатите на VІ-ата отчетно-изборна конференция на Младежкото обединяване на Българска социалистическа партия, оповестиха от пресцентъра на партията.

Тя уточни, че младежката политика към този момент е реалност. " Защото единствено за няколко месеца реализирахме това, за което се борихме 10 години в съпротива. Увеличи се майчинството, усилиха се детските надбавки за развъждане на дете през втората година, най-сетне фантазията ни за безвъзмездни детски градини и ясли е реалност ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

Правителството отпусна в допълнение финансиране за учебни рейсове в отдалечените и дребните обитаеми места, с цел да може всяко дете да има достъп до обучение, усилиха се стипендиите за надарени деца. Борим демографската рецесия с действителни ограничения за младите и децата, уточни още Нинова.

Нашето предпочитание да има културен чек и да могат хората да се възползват от него, с цел да обърнем внимание на родното изкуство, е реалност. Онези 200 лв. за ваучери към този момент могат да се употребяват за културни мероприятия, сподели още вицепремиерът.

По думите ѝ няма по-социална политика в последните 20-ина години, провеждана в България, в сравнение с тази на това държавно управление. И тя се показва в 20 милиарда лв., това е 1/3 от разноските в България. " Това е с помощта на Българска социалистическа партия. Но и на положителния разговор, разбирането и съответните резултати, които реализираме с нашите съдружни сътрудници ", съобщи Нинова.

Бяхме изправени като държавно управление пред най-тежките рецесии, връхлитали България в последните години една след друга - коронавирус, енергийна, икономическа, а в този момент и войната и последствията от нея. Няма друго държавно управление, сложено на такива тествания по едно и също време, сподели водачът на Българска социалистическа партия. Нашата първа грижа е да помогнем на уязвимите, на слабите и на бедните. А това сте вие – младите фамилии, младежите с деца и нашите татковци и майки, баби и дядовци – пенсионерите, съобщи тя.

" Ето за какво оттук насетне в идващите няколко месеца политиката ни ще е съсредоточена в това. Да увеличим пенсиите от 1 юли, а през октомври да ги преизчислим. Да помогнем на младежите. Ние де факто въведохме фамилно подоходно облагане, въведохме необлагаем най-малко за младите фамилии с деца, за вас. Защото към този момент 600 лв. от заплатата на работещи младежи с едно дете става необлагаем най-малко, а с две - 1200 лева ", уточни тя.

Нинова означи, че вторият акцент в политиката на държавното управление е да оздрави и развие стопанската система и по тази причина втората част от актуализацията на бюджета е обърната към стопанската система. С намаляването на цените на газ, парно, вода, посредством унищожаване на акциза, променяме остарелия противообществен модел на ГЕРБ, против който се борихме дружно години наред, разяснява тя. " Щом този модел злобно, нервно и грозно крещи против ръководството, значи сме на прав път ", съобщи още Корнелия Нинова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР