Водихме разговори за влизане на България в Вврозоната. Позицията ан

...
Водихме разговори за влизане на България в Вврозоната. Позицията ан
Коментари Харесай

„Възраждане” кани парламентарните партии на разговори за Еврозоната

Водихме диалози за влизане на България в Вврозоната. Позицията ан България я знаете доста добре. Ние сичтаме, че България трябва да резервира своя лев и своята валута, която е една от най-стабилните в света. Това беше доказано и от ръковдството на Българска народна банка. Това съобщи водачът на " " Костадин Костадинов по време на брифинг.

Костадинов уточни, че от " " са отправили покана към проф. Стив Ханке и неговия екип за привикване на кръгла маса в България по тематиката.

Всичко сепоставя се като нещо, което е взето като решение и не предстои на коментар, което не е по този начин. Искаме да се запозанем с разбора, който трябваше да е направен към този момент за изгодите и вредите от влизането на България в Еврозоната. Доколкото разбрахме този разбор е подготвен, само че по кое време ще бъде обществено наличен господин Радев сподели, че не зависи единствено от него. Помолихме го да отговори в идващите дни по кое време ще може да забележим този разбор, добави водачът на " ". 

Това, с което приключихме, когато разберем по кое време ще е допустимо на проф. Ханке да участват на тази кръгла маса ще поканим представители на Българска народна банка. Ще поканим висчки заинтригувани гражднски неполитически институти, които се занимават с тематиката. Това, което би трябвало да ни сплотява всички е положението на обществените финанси и приходите и спестяванията на българските жители. Независимо от рзличията и идеологическите пристрастия всеки би трябвало да гледа положението на обществените и частните финанси в страната. С оглед на ситуациията в света, която виждаме, че е нестабилна и предвид на разрастващата се инфлация - най-хубавото решение, което считаме, че би трябвало да се отбрани е да спрем всевъзможни дейстия в посока влизане на България да влезе в Еврозоната. Виждаме, че и Еврозоната има своите проблеми, изключиетлно съществени притестнения, сподели още Костадинов. 

По думите му ясно се вижда, че датата 1 януари 2024 г. за влизане на България в Еврозоната е непостижима. 

Министерство на финансите отдели 10 млн. лева за рекалмиране и пропагандиране на еврото, което е безусловно неприемливо. Защо не се отделиха още 10 млн., с цел да се популяризира българския лев, който е една от най-стабилните валути. Нашата контактна група ще предложения всяка една от парламентарните групи. Ние знаем техните позиции, само че е хубаво да има и публично разискване. 

Костадинов означи, че все още е песимистичен към актиализацията на бюджета за идната година. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР