Води се война срещу Прокуратурата. Интерес от тази война имат

...
Води се война срещу Прокуратурата. Интерес от тази война имат
Коментари Харесай

Гешев: Води се война срещу Прокуратурата, сезираме международни институции |

Води се война против Прокуратурата. Интерес от тази война имат единствено нарушителите и натурален резултат от това е взрив на престъпността. Цената за това ще платят българските жители, сподели основният прокурор Иван Гешев по време на брифинг в Съдебната палата.

Прокуратурата ще сезира български и европейски институции за безпрецедентния натиск, който Министерство на вътрешните работи оказва над държавното обвиняване по разследването за " Хемус ", обявиха от институцията.

" За първи път виждам подобен непозволен напън над редови прокурори, и то дами. Днес са те, на следващия ден ще са съдиите, вдругиден ще сте вие, медиите, или елементарен жител, чиято позиция не се харесва на някого. Чух, че Бойко Рашков е споделил, че това е професионален спор. Не е това. Вероятно е противозаконен напън върху магистрати да извършат закононарушение против правораздаването. Явно някои хора по този начин възприемат главните европейски правила и стандарти като господство на правото и разделяне на управляващите. Няма да водиме война с никого, с изключение на с престъпността ", съобщи главният прокурор Иван Гешев.

" Помня доста спорове сред институциите, само че те постоянно са личностни. Те не би трябвало да се пренасят сред институциите. Това ощетява обществото. Всеки има своите функционалности в наказателния развой ", добави зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

От Прокуратурата оповестиха, че ще сезират президента Румен Радев, ръководителя на Народното събрание, посланиците на европейските страни, Съединени американски щати и Англия, както и интернационалните правни институции за " опит прокурори да бъдат склонявани да нарушат служебните си отговорности ". 

По-рано през днешния ден. От ГДБОП желали по-леко обвиняване на арестувания за източването на милиони от автомагистрала " Хемус " против показанията му за други забъркани в схемата, оповестиха обвинители от СГП.

В отговор, че Прокуратурата защищава някогашните ръководещи от наказателна отговорност в доста случаи и изрази подозрение, че защото тя не е реформирана, не би могла да изведе до сполучлив край делото за автомагистрала " Хемус ".

От СГП оповестиха, че е сезирана Софийската районна прокуратура. Там е почнало досъдебно произвеждане за опит прокурори да бъдат склонявани да нарушават служебните си отговорности.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР