Води се война срещу Министерството на енергетиката, обяви драматично призори

...
Води се война срещу Министерството на енергетиката, обяви драматично призори
Коментари Харесай

Николов: Водят война с нас, не сме продали 60 000 мгв/ч газ, а 37 000

Води се война против Министерството на енергетиката, разгласи трагично на разсъмване в неделя отрасловият министър Александър Николов. Той отхвърли информацията, че на фона на проблеми с цените на газа, държавната „ Булгаргаз “ е продала в чужбина 60 000 мегават часа. Всъщност били „ едвам “ 37 000.

„ Булгаргаз има отговорности да ръководи остатъците си. Размерът на общия остатък е 14% от плануваното количество на дневна база. Когато се изтъргуват 37 000 мегаватчаса на междинна цена от 150 лв., става дума за малко над 5 млн. лв. “, счете Николов.

„ Новият мениджмънт на Булгаргаз влиза в надзор в петък. Ако някой счита, че за 6 часа може да се осъществя нещо фрапантно и сериозно, дано да ми каже “, възмути се министърът, който упрекна Бойко Борисов, Румен Овчаров и всички, разрешили си да разясняват, че водят война.

„ Продажбите на борсовия пазар и на този, който е държавно следен не е нещо изненадващо. Явно за някои хора това е изненадващо. Срещу енергийната политика на държавното управление се води нещо като война. Тези които настояват, че се изнасят обществени данни, които са доказуеми, са някогашни вицепремиери от държавното управление на Станишев, като един от тях е директно виновен за смяна на контракта с Газпром от 2006, добави Николов. От целия размер на осъществените покупко-продажби - това да се спекулира, че количествата идват от „ Чирен” е смешно. От хранилищата, количествата, които са осъществени, са 2,8% от дневната консумация на България”, съобщи той.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР