Води се люта надпревара за общо 4 места за нотариуси

...
Води се люта надпревара за общо 4 места за нотариуси
Коментари Харесай

Води се люта надпревара за 4 места за нотариуси във Великотърновска област

Води се люта конкуренция за общо 4 места за нотариуси за Великотърновска област. Председателят на Общинския съвет във Велико Търново се е отказал от присъединяване в състезанието. Венцислав Спирдонов бе позволен до конкуренцията под номер 588 измежду отсяване от над 2000 души в цялата страна. В момента борбата не престават 700 адвокати,които се конкурират за 70 места у нас.Такъв конкурс не бе афишират от четири години.

„ Не съм ходил на писмен изпит и се отхвърлих, първо взех решение да опитам, само че след това размислих и остават в общинската власт “, показа общинар №1 в регионалния град.

Ако бе спечелил място за нотариус,той трябваше да се раздели с поста си в общинския съвет,а също така не може да бъде консултант, нито пък кмет.

В района ще бъдат назначени четирима нови нотариуси – двама за Горна Оряховица и по един за Павликени и Свищов. Сред другите претенденти е заместник-председателката на Общинския съвет в Горна Оряховица юрист Людмила Илиева.Тя продължава присъединяване си и е била на писмения изпит на 4 ноември. Участникът би трябвало да изкара минимум четворка,за да стигне до устното съревнование, което е последно.

Адвокат Илиева желае да бъда нотариус в Горна Оряховица, Павликени или в родния си град Шумен.
Ако стане нотариус, тя би трябвало да излезе от Общинския съвет и няма да има право да е консултант или да опита да взе участие в изборите за кмет следващата година. Предния мандат амбициозната правистка взе участие в кметската конкуренция в Горна Оряховица.

Според адвокати най –трудно се става нотариус или частен правосъден реализатор. От тези специалности обаче се печелят и много пари, сочи статистиката. По закон един нотариус се поставя на 10 000 души в един правосъден регион,заради което в региона са оповестени четирите места.Няма по какъв начин обаче да се знае какъв брой са мераклиите за тези бройки,защото такава информация правосъдното министерство не предлага.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР