Води се и наказателно дело Смърт на пешеходец беляза Европейския

...
Води се и наказателно дело Смърт на пешеходец беляза Европейския
Коментари Харесай

АПИ плаща 600 000 лв. за убита жена в тунел


Води се и наказателно дело

Смърт на пешеходец беляза Европейския ден без жертви

От районното министерство дадоха обещание обход на пътя-убиец в Айтос

Агенция “Пътна инфраструктура” е наказана за заплати общо 600 хиляди лева обезщетение на околните на жена, починала от паднала греда от осветлението в тунел на автомагистрала “Хемус”. Злополуката стана през февруари 2017 година, а решението на Софийския областен съд стана известно през днешния ден, когато у нас бе маркиран Европейският ден без жертви на пътя.

64-годишната Елена Михайлова пътувала в автомобила на своя брат, който бил ранен при случая в тунел “Ечемишка”. При огледите се оказало, че висящите стоманени структури са ръждясали. На два пъти АПИ е била уведомявана за това, само че не били ремонтирани или заменени. Освен гражданското, по случая се води и наказателно дело, по което са подсъдими и двама някогашни шефове на АПИ.

Европейският ден стартира още на разсъмване с прегазен и умрял пешеходец в Пазарджик. Експерти припомниха, че през 2020 година, когато отбелязването бе на 16 септември, жертвите по българските пътища бяха 4.

Като част от днешните начинания служебният зам.-регионален министър Валентин Граматиков даде обещание на кмета и поданици на Айтос, че АПИ стартира процедури за построяването на обходно шосе на пътя-убиец, на който преди 10 дни ТИР със зърно умъртви татко и двете му дребни деца.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР