Водещото от света - по последни данни най-малко 78 души

...
Водещото от света - по последни данни най-малко 78 души
Коментари Харесай

Хиляди са ранените при мощния взрив в Бейрут, болниците са препълнени


Водещото от света - по последни данни минимум 78 души са починали, а близо 4000 са ранените след мощния гърмеж в ливанската столица Бейрут.

Здравните управляващи оповестиха, че ранените са толкоз доста, че лечебните заведения са претъпкани и част от тези, които не се нуждаят от интервенция, ще бъдат настанявани в хотели.

Снимка: Reuters Търсят се още оживели под отломките. На места в региона на пристанището още има пожари, с които пожарникарите се борят. Според първичен оглед са развалени половината здания в града, както и хиляди коли.
Мощна детонация в ливанската столица Бейрут, има жертви и опустошения Взривът е единствено ден след къс пограничен спор сред Израел и шиитската формация "Хизбула "
Би Би Си написа, че мощният гърмеж е бил чут на 250 км от Бейрут. Според “Ал Арабия” ранени при случая са дъщерята и брачната половинка на премиера.

Няма информация за потърпевши българи, описа посланикът ни в Ливан Боян Белев. Пораженията включват счупени стъкла на българската задача.

Снимка: Reuters За “Тази сутрин” той изясни, че задачата ни е в контакт с ливанските управляващи и акцентира, че война няма.По думите му експлоадирането на цистерните с нитрат не наподобява да е резултат от спор.Белев посочи, че българи са се обаждали на задачата по телефона, поддържа се контакт с общността.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР