Водещият японски автомобилен производител Toyota Motor обяви, че временно ще

...
Водещият японски автомобилен производител Toyota Motor обяви, че временно ще
Коментари Харесай

Toyota спира производството в 5 завода през януари поради проблеми с доставките

Водещият японски авто производител Toyota Motor разгласи, че краткотрайно ще спре производството си в пет локални завода през януари. Сред аргументите за спирането са проблемите с веригите за доставки, дефицитът на чипове и пандемията от COVID-19, оповестява Reuters. Компанията може да се изправи пред проблеми и около Зимните олимпийски игри следващата година.

Toyota чака прекъсването на работа в петте завода да засегне производството на към 20 хиляди транспортни средства. От компанията настояват, че спирането няма да повлияе на годишната им цел за производството на 9 млн. транспортни средства. " Ще продължим да поддържаме нашата прогноза за индустриално равнище от 9 млн. единици " за годината до 31 март, се споделя в известието. Планът на Toyota да създаде рекордните 800 хиляди автомобила в света през януари следващата година също остава неизменен. Производственият проект за януари съставлява нарастване с 60 хиляди автомобила по отношение на година по-рано.

Компанията се сблъсква с дефицит на части, доставяни от засегнатите от COVID-19 фабрики в Малайзия и Виетнам. Този дефицит я принуди да спре част от производството си в Япония през декември, което ще докара до най-малко 14 хиляди по-малко създадени автомобила за месеца. Миналата седмица Toyota съобщи, че планува още по-голямо понижение на производството в Северна Америка през януари - до 50 хиляди единици. Причината още веднъж са проблеми с веригата за доставки.
По-ниски условия за качеството
Именно дефицитът на части принуди Toyota да стартира използването на такива с несъществени недостатъци. Компанията смекчи условията си за качество на частите, като подсигурява, че това няма да засегне сигурността и продуктивността на колите ѝ. От Toyota обявиха, че първоначално ще употребяват микросхеми с външни недостатъци, които не наподобяват съвършено, само че работят изцяло обикновено. Досега всички съставни елементи с драскотини или вдлъбнатини са били изхвърляни, само че поради дефицита на микрочипове, разпоредбите към този момент са други. " Внимаваме за външната страна на нашите транспортни средства - частите, които елементарно можете да видите. Но има доста места, които хората не виждат, в случай че в действителност не се вгледат деликатно ", съобщи Такефуми Шига, основен началник на плана за разработка на транспортни средства на брифинг. Според компанията, потребителите няма да виждат смяната, само че производството ще бъде отчасти подкрепено.
Реклама
Toyota, дружно с други производители на коли, чакат нарушавания във веригите на доставки и заради Зимните олимпийски игри в Пекин, за които Китай даде обещание да бъдат с минимални въглеродни излъчвания. Най-големият авто производител в света ще реалокира част от производството си на съставни елементи отвън Пекин. Той също изисква от доставчиците си в Китай да поддържат наличия за повече от месец преди игрите. В най-лошия случай, Toyota ще спре производството и логистиката в Китай по време на надпреварите през февруари.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Транспорт
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР