Водещият турски разработчик на безпилотни самолети Baykar достави поредната партида

...
Водещият турски разработчик на безпилотни самолети Baykar достави поредната партида
Коментари Харесай

Турция въоръжава Украйна с дронове

Водещият турски разработчик на безпилотни самолети Baykar достави следващата партида дронове Bayraktar TB2 в Украйна.
Три самолета, муниции, симулатор, системи за камери и наземни терминали за данни бяха доставени на украинските Военновъздушни сили.
Новодоставените дронове се тестват във въздушната база в Старокостянтинив в Западна Украйна, заяви в. „ Сабах “.
"По време на тестванията бяха тествани бойните благоприятни условия на самолета, оптималната надморска височина, орбитален полет, кацане и основни и спешни енергийни системи ", съобщи министерството на защитата на Украйна във вторник.
Миналия месец чиновниците на украинските Военновъздушни сили приключиха образование за ръководство на дроновете. В началния стадий на приложимост те ще бъдат подпомагани от турски специалисти.
Украйна сполучливо тества първите такива безпилотни самолети през март.
В устрема си да ускори отбранителните си качества в резултат на съветската експанзия, Украйна разгласи съглашението за закупуване на 12 безпилотни летателни апарати TB2 през януари.
Въоръжените дронове Bayraktar TB2, създавани от Baykar и оперативно употребявани от 2015 година, не престават да се употребяват в битката против тероризма в други райони, като в същото време обезпечават дейно наблюдаване, разузнаване и огнева поддръжка на турските сили за сигурност в „ Операции Ефрат “ и „ Маслинова клонка “. Извършвайки дейни полети за разузнаване, наблюдаване и разузнаване, Bayraktar TB2 има опция за неотложно предаване на изображения в оперативните центрове.
Машината има таван за обслужване от 8 239 метра и дълготрайност на полета от 24 часа. Той може да носи 150 кг потребен товар и може да работи денонощно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР