Водещият телеком в България A1 стартира собствено решение в сферата

...
Водещият телеком в България A1 стартира собствено решение в сферата
Коментари Харесай

А1 пусна собствена услуга за дигитална защита

Водещият телеком в България A1 започва лично решение в областта на цифровата сигурност - А1 Net Protect.Услугата вечe е налична за клиенти на телекома и дава сигурна отбрана против злонамерени опити за придобиване на сензитивна информация, вируси и злотворен програмен продукт и други закани в цифровата среда.

С помощта на A1 Net Protect могат да бъдат парирани даже и опити за така наречен cryptomining, при който продуктивността на процесора на съответното устройство се употребява от други уеб сайтове, за „ извличане “ на разнообразни крипотовалути, както и да разпознава лъжливи реклами, подлъгващи потребителите на мрежата с несъществуващи награди.

А1 ревизира мрежата за дефектни уеб страници на всеки 15 минути и ги слага в „ черен лист “. Ако консуматор на услугата A1 Net Protect попадне на сходна страница, ще получи предизвестие и страницата ще бъде блокирана. В същото време от А1 няма да лимитират опциите за сърфиране, като всеки ще може да отвори всички страници на собствен риск, в случай че реши да пренебрегва предизвестието. Важно е също по този начин да се означи, че отбраната се дава, до момента в който потребителите сърфират в мрежата на А1. Тоест в случай че употребяват връзката си като hotspot и A1 Net Protect е деен, всички устройства, свързани към нея, също ще бъдат предпазени.

Веднага след активацията на A1 Net Protect се задейства и отбраната в мрежата на A1. Потребителите не се нуждаят от никакво в допълнение приложение или програмен продукт, нито от актуализации и потребителски данни. Услугата ще се дава за безвъзмезден 3-месечен тестов интервал на всички нови клиенти на мобилен абонаментен проект от А1, считано от 01 юни. След приключването на 3-те месеца, клиентите могат да изберат дали да прекратят използването на услугата или да продължат, заплащайки по 1 лев на месец.

Всички останали клиенти също могат да задействат услугата на своя смарт телефон, изпращайки безвъзмезден SMS на къс номер 1279. В този случай цената на услуга възлиза на 7,99 лв. на месец. Клиентите на А1 могат също по този начин да задействат A1 Net Protect с позвъняване на *88, както и във всеки магазин на телекома в страната.

A1 Net Protect е следващият план на телекома в основаването на по-безопасна цифрова среда за своите консуматори. През месец март т.г. A1 започва и приложението А1 Guard, което пази възрастните хора от опити за телефонна машинация. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР