Водещият световен производител на високотехнологично медицинско оборудване BTL Industries изгражда

...
Водещият световен производител на високотехнологично медицинско оборудване BTL Industries изгражда
Коментари Харесай

Производител на медицинско оборудване отваря нова база в Пловдив за над 20 милиона лева

Водещият международен производител на високотехнологично здравно съоръжение BTL Industries построява нова индустриална база в Пловдив. Базата ще има напълно нова фабрика, хранилища и административни здания. Мащабната инвестиция е в отговор на възходящата потребност от разширение на активността на компанията в България, сочат от компанията.

Компанията към този момент има база в Пловдив, където работят към 300 души. След откриването на новата база, активността ще се придвижи напълно там. Новото индустриално оборудване ще даде работа на още 200 чиновници.

Общите упования са инвестицията, която е в размер на 20 милиона лв., да способства за цялостното икономическо развиване на района.

По проект базата ще бъде в централната част на Пловдив. Общата разгърната повърхност на оборудванията ще бъде от 20 000 квадратни метра. Тя би трябвало да е подготвена до 2021 година.

Инвестицията е оценена като клас А, като в нея влизат единствено построяването на индустриалните уреди и покупката на терена. Оборудването и машините ще са над тази сума, което ще направи вложението много по-голямо.

В базата ще работят новаторски системи за произвеждане като автоматизирани хранилища и роботизирани системи за систематизиране.

Освен това BTL Industries обмисля и построяването на личен слънчев парк, който да покрива потребностите въз основата.

" BTL Industries пораства бързо и реализира впечатляващи резултати на интернационалния пазар. Компанията вижда голям капацитет в България, с помощта на удобните бизнес условия и скоростта, с която локалната стопанска система се развива. По-специално през последните 20 години успяхме да изградим извънредно добре работеща организация и мощен екип от същински експерти, и най-много страхотни хора. Това е, което ни стимулира да продължаваме да влагаме и разширяваме бизнеса си в България ", съобщи изпълнителният шеф на BTL Industries България Георги Петков.

BTL е чешка компания, основана при започване на 90-те години на предишния век. Фирмата е измежду водачите в създаването, производството и търговията на електронна здравна инсталация в световен мащаб, най-много в областите на физиотерапията, кардиологията и естетичната медицина. Групата има търговски компании в над 50 страни, а в още толкоз работи посредством дистрибутори.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР