Водещият световен производител на бронирани автомобили - International Armored Group

...
Водещият световен производител на бронирани автомобили - International Armored Group
Коментари Харесай

В Бургас ще се произвеждат бронирани машини

Водещият международен производител на бронирани коли - International Armored Group (IAG), стартира построяването на завода в Бургас, в който ще бъдат вложени 20 млн. лева, оповестиха от компанията

Това е идната стъпка в тактиката на IAGда влага директно във военната индустрия в България, откакто през 2021 година избра локален полигон за осъществяване на наложителните тествания за качество и надеждност по стандартите на НАТО.

Основател и притежател на IAG е българският бежанец в Канада доктор Антон Стефов.

Новият цех за 20 млн. лева

Новият цех за бронирани коли ще бъде издигнат в Индустриална зона на Бургас.

IAG към този момент подписа прелиминарен контракт за придобиване на терена за инвестицията с повърхност от 150 000 кв. м.

Изграждането ще бъде поетапно и се планувано да стартира в края на годината. Основното индустриално хале се чака да бъде приключено през 2024 година

Първоначалната инвестиция се прави оценка на обща стойност от 20 млн. лв.. Компанията е подала документи и за документ вложител клас „ А “.

Плановете са да бъдат назначени към 300 души в новия цех. IAG ще финансира стратегии за образование на минимум 20 експерти в бронирането на коли на място в заводите на компанията в Обединените арабски емирства и Турция-

В новата, четвърта подред, и най-голяма индустриална база на компанията в света, ще се създава цялата гама произведения на IAG, в това число най-новата бронирана машина на пехотата „ РИЛА 8х8 “.

„ Щастлив съм, че имам опция да разширя наличието на IAG в България и да подкрепя страната с инвестиция в промишленост с възходяща значимост в световен мащаб. Ще увеличим заетостта в бургаския район в интервал на съществени стопански провокации. Радвам се, че българската страна предизвиква трайното определяне на огромни вложители “ разяснява доктор Стефов.

„ Радвам се, че такава одобрена компания, която оперира на международните пазари, избра точно Бургас за това новаторско произвеждане. Благодаря на доктор Антон Стефов за желанието му да влага в родината. Доволен съм от уверенията му, че това произвеждане ще провокира интерес към Бургас и от страна на други компании, които оферират елементи и системи,свързани с активността на International Armored Group. Инвеститорите могат да разчитат на цялостна административна поддръжка от община Бургас и персонално от мен “, сподели кметът на морския град Димитър Николов.

International Armored Group

IAG е един международните производители на бронирани коли с над 1000 чиновници.

Групата има фабрики в Съединени американски щати, Обединените арабски емирства и Турция, а свои филиали имал в България, Англия, Ирак и Пакистан.

IAG обезпечава бронирани транспортни средства за организации на държавно равнище, в това число Организация на обединените нации, НАТО, немските въоръжени сили и други

IAG беше определена и от Space X със своя брониран автомобил Sentinel ARV за конвой на астронавтите до стартовите площадки.

Автомобили и коли за спешна помощ на IAG се употребяват от гранична полиция за умиротворителни задачи, за лична отбрана, за банково дело, за нефтената промишленост в разнообразни точки на света.

Над 150модела на IAG покриват сегменти като тактически транспортни средства, бронетранспортьори, коли за надзор на безредиците, за транспортиране на полезности, коли за спешна помощ, бронирани джипове и първокласни седани.

Технологията на IAG Smartarmor™ обезпечава потвърдена отбрана при необятен набор от балистични и взривни офанзиви. IAG е първата компания с най-високо равнище на балистична сертификация за бронирани коли - BRV 2009 VR7, което значи, че подсигурява запазване на човешкия живот и при офанзиви с избухливи устройства и мини.

От 2021 година IAG организира тествания за узаконяване на бронирани коли по стандартите на НАТО и в БългарияSTANAG,след като получи единодушие от интернационалната лаборатория TNO в Нидерландия за взаимно осъществяване на някои от тестванията тук. Те се организират на „ Централен артилерийски полигон - МО “, наоколо до село Змеево.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР