Водещият Слави Трифонов нападна правителството с нов пост във Facebook.

...
Водещият Слави Трифонов нападна правителството с нов пост във Facebook.
Коментари Харесай

Трифонов в атака: Наглите не са в затвора, а в Министерски съвет

Водещият Слави Трифонов атакува държавното управление с нов пост във Фейсбук. Този път повода е проектобюджета за 2018 година, който беше оповестен по-рано през днешния ден.
Шоуменът дефинира като безочливост текста на член 65 от законопроекта, в който е записано, че държавната дотация за политическите партии остава 11 лв. на получен глас.
Според Трифонов Министерски съвет и Министерството на финасите са пренебрегнали волята на 2 516 791 българи, които желаеха дотацията да бъде понижена на 1 лев.


Публикуваме цялото изказване на водещия без редакторска интервенция:
Уважаеми другари, каква асоциация вършиме като чуете определението „ Наглите “? Вероятно първо ще се сетите за бандата за отвличания, която за малко да си тръгне предварително от пандиза. Да, това е естествена асоциация. Но желая да отбележа, че моята първа асоциация за „ Наглите “ от през днешния ден към този момент е друга.
Точно през днешния ден Министерството на финансите разгласява законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2018 година
Член 65 от този законопроект гласи: „ Годишният размер на държавната дотация за един получен автентичен глас според Закона за политическите партии за 2018 година е 11 лв. на глас “.
Сега разбрахте ли кои са „ Наглите “? Намират се в Министерски съвет и в Министерството на финансите. За тях волята на 2 516 791 българи няма никакво значение. Тя е отпадък.
Отново би трябвало да напомня, че на 6 ноември 2016 година посредством народен референдум тъкмо 2 516 791 българи изрично желаеха дотацията за партиите да стане 1 лев за получен глас. Трябва да напомня също по този начин, че за получен глас на последните парламентарни избори, партиите и обединенията получават дотация в размер, определян годишно със закона за държавния бюджет на Република България.
Както виждате, тази година въпросният законопроект за държавния бюджет предлага на Народното събрание да резервира, меко казано, непристойно високата дотация от 11 лв..
Т.е. какво значи това в цифри?
През 2018 година ГЕРБ ще получи още веднъж 12,6 млн.лв. държавна дотация, а не 1,150 млн.лв., както желаеха хората на референдума.
Българска социалистическа партия ще получи отново 10,5 млн.лв. вместо 955 000 лева
Оперативна програма ще получи 3,5 млн. вместо 320 000 лева
Движение за права и свободи ще получи съвсем 3,5 млн. вместо 315 000 лева
„ Воля “ ще получи 1,6 млн. вместо 145 000 лева
А апропо, Парламентът не се произнесе по въпросите от националния референдум в законовия период. Този период изтече на 14 септември, само че на „ Наглите “ не им пука!
А на нас, уважаеми другари, докога няма да ни пука? Предстои да забележим.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР