Водещият ни алпиец Алберт Попов пренаписа историята на българските ски

...
Водещият ни алпиец Алберт Попов пренаписа историята на българските ски
Коментари Харесай

Алберт Попов пренаписа историята в ските ни

 Алберт Попов с следващ подиум в ските
Водещият ни алпиец Алберт Попов пренаписа историята на българските ски през днешния ден в Леви (Финландия). На пистата " Леви Блек " 21-годишният софиянец започва с №75 в първия манш и след съвършено каране приключи 22-и и по този начин за първи път откри място в топ 30 за втория манш.

В него Алберт също кара доста добре и зае 20-о място в крайното класиране с което завоюва и 11 точки за международната купа в която вземат участие над 10 000 алпийци от целия свят. Исторически видяно това са първите точки в слалома на наш скиор от ерата на Петър Попангелов. За последни Пепо взима точки на 16 декември в Мадона ди Кампилио (Ит), където приключва 14-и.

Натурализираният австриец Килиан Албрехт също завоюва точки за България за последно на 1 март 2009-а година, когато бе 20-и на слалома в Кранска Гора (Слвн). Успехът на Аби идва в годината която завоюва и бронзов орден от международното младежко в Давос и влезе в топ 25 на олимпиадата в ПьонгЧанг.



Точно преди 3 години и един ден Алберт пострада съществено в злополуката в Зьолден при която почина и треньора на националите Драго Грубелник. Тази седмица Попов и Камен Златков направиха подготовка за единствената квота която има България за слалома в Леви. Въпреки болките които Алберт имаше и подозрения за строшаване той кара на обезболяващи и изпревари с малко Камен, а с това си заслужи и мястото на слалома в Леви.

" Чувствам се супер, разяснява след днешното съревнование Попов. - За втория манш бях разчувствуван, само че не се притеснявах. Може би бях малко внимателен във финала, само че в сложната стръмна част карах доста добре. След надпреварата всички участници ме поздравиха за класирането. Те знаят кой съм и към този момент все по-често ще ме виждат в топ 30 на Световната купа ". За Попов днешният старт бе едвам девети за международната купа, като той бе и най-младия приключил надпреварата и то с най-задния стартов номер.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР