Водещият на тв предаването 120 минути по бТВ Светослав Иванов

...
Водещият на тв предаването 120 минути по бТВ Светослав Иванов
Коментари Харесай

Как журналистът от бТВ Светослав Иванов `научи`, че е от ромски произход

Водещият на тв предаването " 120 минути " по бТВ Светослав Иванов разгласява ядосан коментар във връзка изказване на тогавашния си сътрудник от  " Панорама " Иван Гарелов.

Преди два дни възрастният някогашен публицист гостува в " Шоуто на Слави " и обстойно и нашироко " изясни ", че Иванов е от ромски генезис. А сходно изказване е тиражирано единствено от жълто-кафяви не-медии, които целят да уязвят журналиста от бТВ поради дейната му гражданска позиция, която постоянно не се харесва на избрани среди от властта и техния медиен олигарх.

Ето какво тъкмо сподели Гарелов:

" Един от учените (Георги Марков), които поддържаха Каракачанов, разговаряше със Светльо Иванов и доста царствено стартира да му споделя " абе то има свестни хора и измежду ромите ", а той не знае, че момчето против него е от ромски генезис. Светльо го е казвал. Нямаше да е неприятно да му го подсети още веднъж в самото студио, с цел да му запуши устата. Разбираш ли? Скромността и, може би, въпреки всичко комплекса и в него е проработил. Но, ето, един талантлив младеж, интелигентен, просветен, който почтено си прави работата. "  

След излиянието на Гарелов не последва никаква реакция от страна на Слави Трифонов, а водещият на предаването " 120 минути " разгласи във фейсбук профила си, че няма да остави нещата без последици в името на това да отбрани околните си и феновете от подправените вести.

Следва цялостният текст на обявата на Светослав Иванов:

Във вторник вечерта, в „ Шоуто на Слави ” гостува Иван Гарелов. Публично, той разяснява по какъв начин учен Георги Марков анализирал в „ 120 минути ” ромите „ без да допуска, че водещият ”, т.е. аз, съм „ бил от ромски генезис ”.

Така ли? И аз не допусках...

Благодаря Ви господин Гарелов, вашият опит може да научи още няколко генерации публицисти. На достолепие, акуратност и увереност в представяната информация.

Но в никакъв случай не е късно човек да научи нещо ново за себе си. Особено от високата естрада на предаване, което твърди, че се бори с подправените вести.

И споделям това, тъй като за първи път виждам толкоз непосредствено легитимиране на подправена вест от жълти вестници в народен ефир. Която след това трябваше да изяснявам на детето си, на околните, на приятелите си.

Не ме разбирайте неправилно. Нямам нищо срещу нито един етнос, даже се веселя, че доста наши сънародници от ромски генезис гледат „ 120 минути ”. Но по какъв начин да оставиш някого да подменя биографията ти, а през седмица да правиш мнения какъв камшик са подправените вести?

Аз не мога. За мен това не е игра. А и не съм добър в игрите.

Ако не мога да защитя личното си семейство и близки от подправени вести, по какъв начин да се пробвам да вардя ефира и вас, нашите фенове?

Наричали са ме соросоид, човек на този и на оня, на американците, на руснаците, на израелците. Винаги съм подминавал това. Но не и този път. И поради детето ми, и поради истината. А и поради честността.

И не на последно място - по този начин постъпват мъжете.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР