Водещият на СПОРТ ТОТО - Део, се впусна в щура

...
Водещият на СПОРТ ТОТО - Део, се впусна в щура
Коментари Харесай

Водещият на СПОРТ ТОТО Део предизвика себе си с тренировка по кърлинг

Водещият на СПОРТ ТОТО - Део, се впусна в щура подготовка по кърлинг. Оказа се, че играта датира от 15-ти век, когато шотландците почнали да я практикуват. Така момчетата от националния ни тим по кърлинг вкараха Део с самообладание и усмивка в тайните на шотландския спорт. Обучението му се организира под строгото, само че заслужено управление на Божидар Момерин и Станимир Петров.

Момчета, разкажете ни малко повече за прелестното семейство на българския народен тим по кърлинг.

- Кърлинг в България се играе още от 90-те години на предишния век. Голяма част от нас сме в тима още от този момент.

Какви са вашите достижение през последната година?

- Имаме страхотни резултати. Миналата година направихме отлично показване - пролетта спечелихме сребърен орден в " С " група на европейското състезание, което се организира в Брашов - Румъния. Благодарение на положителния резултат, се класирахме в " B " група, което е елитът на европейските тимове.

Каква е нужната екипировка?

- За да играеш кърлинг, е належащо да имаш специфични обувки и четка. Разбира се, добре е въпреки всичко да имаме и лед.

Къде организирате тренировките си?

- Играем в Зимния замък. Всяка година ни се постанова да пътуваме до Братислава, с цел да играем на писта, която е направена особено за кърлинг. За страдание в България към момента нямаме такава, само че към този момент са направени два плана и е въпрос на време да имаме наша си зала.
 Изтеглени спомагателни аварийни участници за присъединяване в играта „ Печалби плюс – суми за думи “ на 12.03.2020 година
Изтеглени спомагателни аварийни участници за присъединяване в играта „ Печалби плюс – суми за думи “ на 12.03.2020 година

Вижте кои са аварийните лица с право за явяване

Каква е подобаващата възраст за започване на тренировки?

- Няма възрастово ограничаване. Нашият спорт може да се практикува от играчи от 6 до 96 години.

А какви качества развива кърлингът?

- Много качества - обстановката е динамична, след всеки камък нещата се трансформират и би трябвало да се мисли нова тактика.

Какъв е съставът на един тим и какви са главните правила?

- Всеки тим се състои от четири индивида. В един енд всеки мята по два камъка. Всички от тима се редуват да пускат камък. Целта е на края на всеки енд да имаш най-вече камъни,най-близо до центъра. Един мач има 10 енда.

Откъде е почнал кърлингът?

- Историята му е доста остаряла и корените му се крият в Шотландия. През XV век шотландците почнали да играят върху заледени езера. Вече близо 6 века играта ни не стопира да се усъвършенства.
 Снимка 250672
Какво е за вас СПОРТ ТОТО?

- СПОРТ ТОТО е поддръжка за българския спорт.

Станимир, кои са твоите три късметлийски цифри?

- Късметлийските ми цифри са 3,9 и 29.

А твоите, Божидар?

- Моите са 9, 21 и 25.

Тренировката на Део е част от акцията " Предизвикай себе си. Заедно за българския спорт! ". Целта на акцията на СПОРТ ТОТО е да разпространява спорта измежду младите в страната.

33% от всички приходи на тотото се отделят за подкрепяне на спортните федерации и физическото образование в България.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР