Водещият на Пулсиращи ноти се грижеше като за малко дете

...
Водещият на Пулсиращи ноти се грижеше като за малко дете
Коментари Харесай

Почина жената на Тома Спространов: Сърцето ми спря!

Водещият на „ Пулсиращи ноти ” се грижеше като за малко дете за болната си колежка Гергана Лазарова, научи HotArena. " Сърцето ми спря, разяснява загубата Спространов.

Журналистите от БНР си предават тъжна вест – на 10 септември е умряла музикалната редакторка Гергана Лазарова. От доста години тя се бореше с Паркинсон, бе прекарала и инсулт, от който бе отчасти неподвижна. Гера, както я назовават сътрудниците, бе най-близка с Тома Спространов и даже живееше с него на фамилни начала.

Служебната атмосфера сближава преди близо 30 години музикалните редактори в БНР Тома Спространов и Гергана Лазарова. Официално и до през днешния ден Томи не е разведен с британската си брачна половинка, от която има 3 деца. Англичанката Джудит, живееща разграничена от него (всеки в родината си), се помирява, че в живота на мъжа й има друга жена. След пенсия Джу даже идва да живее в България, като не претендира да се събере още веднъж със Спространов. Той към този момент е под един покрив с Гергана. Тя обаче заболява, положението й се усложнява, само че преданият Томи не я изоставя. Започва да се грижи за нея като за малко дете. Извежда я на разходки, носи й храна, урежда й санаториуми. Самият той също не е добре със здравето и рискува да си навреди при по-голямо натоварване, написа Уикенд.

След като БНР се отхвърля да употребява услугите на пенсионери като него даже на хонорар, Спространов се връща в родния Пловдив. С него отива и обичаната колежка и жена. Той продължава да е неразделно до нея. В очите на хората двамата са съпрузи.  Гергана Лазарова е дълготраен музикален редактор на предаването „ 12 плюс 3 ”. Тъкмо някогашният водещ Георги Папакочев пръв заяви за кончината й. През 90-те тя води и лично предаване за вечнозелена музика. А младите българи от края на 80-те я помнят като импулсивният глас, водил „ Неделя ” – първото предаване в родния ефир за хард рок. Любопитното е, че за малко нейна колежка там е Илиана Беновска – журналистката, която се прочу със замерянето на политици с ябълки в нощта на изборите и предаването си по Канал 3.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР