Водещият на Нова телевизия Виктор Николаев реагира много остро на

...
Водещият на Нова телевизия Виктор Николаев реагира много остро на
Коментари Харесай

Ресторантьорът от Созопол обясни защо въвел безумната такса "стол" и колко много съжалява сега

Водещият на Нова телевизия Виктор Николаев реагира доста остро на думите на шефа на лъскавото заведение в курорта Созопол, което се прочу с 20 лв. такса „ празен стол ”, която начислила на един от клиентите си. Тони Матеев бе включен директно в ефира на медията, с цел да изясни какво тъкмо се е случило във въпросната вечер. Той доста обширно описа по какъв начин дамата направила предварителна резервация за 10 души, само че в заведението пристигнали доста по-малко. И обратно на изказванията на Василена Влахова, която даде публичност на случая, не били уведомили никого за това събитие.

Тони Матеев се възползва доста комфортно от появяването си в народен ефир, с цел да направи реклама на заведението си. Той не спря да се хвали какъв брой оборотен бил ресторантът и по какъв начин предложили на клиентите си изцяло преживяване, а освен храни и питиета. Случаят с начислената такса „ стол” обаче се наложил, тъй като дамата, която направила резервацията, не споделила на никой, че компанията ще е в по-малък състав. Освен това се държали надменно.


Това е масата, за която цяла България приказва

Матеев бе безапелационен, че би трябвало да има уместност от двете страни и индивидът, който се обажда, с цел да резервира места, би трябвало да уведоми заведението, в случай че нещо по резервацията му се промени.

Това доста ядоса водещия Виктор Николаев. „ Как е допустимо да решите, че ще дойдат този брой хора и да си наумите, че животът не предлага изненади? Живи хора сме, всичко се случва!”, изригна журналистът по адрес на шефа.

" Всичко може да стане! Може някой да катастрофира и да се убие, до момента в който отива към ресторанта! Това значи ли, че ще си държите на най-малко 10 гости? Всичко се случва, живи хора сме. Можеше и вие да не можете да дойдете на това живо включване ", добави ядосан той.

„ Това е неприятна ресторантьорска процедура, която някои сътрудници употребяват. Аз я употребявам за първи път и доста съжалявам”, оправда се той от своя страна.

По случая за мнение бе потърсена и отрасловата министърка Николина Ангелкова. Тя съобщи, че сходна такса е неприемлива.

„ Няма по какъв начин да се плануват всички опасности. Ресторантьорът би трябвало да планува, че може да зародят непредвидени условия. Още нощес направихме цялостна инспекция на заведението. За мен е учудващо по какъв начин може да се начислява сходна такса. Това е една извънредно неприятна и неприятна процедура за българския туризъм и ние ще бъдем безкомпромисни. Ако сходно нещо се случва повече от веднъж, ще бъдем безкомпромисни”, съобщи тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР