Водещият на неделното предаване по bTV ,,120 минути Светослав Иванов

...
Водещият на неделното предаване по bTV ,,120 минути Светослав Иванов
Коментари Харесай

Светослав Иванов отказал на Борисов преди Хекимян?

Водещият на неделното предаване по bTV,,120 минути " Светослав Иванов е бил първият избор на Бойко Борисов за кандидат-кмет на София, само че договарянията сред смуглия публицист и ГЕРБ са претърпели неуспех още в зародиш, написа " Уикенд ".

Според мълвата, която обхожда коридорите на bTV и се популяризира измежду функционерите на ГЕРБ, още при започване на месец август Бойко Борисов направил совалки към приобщаването на Иванов към софийската организация на партията и издигането му за кмет на София.

Твърди се, че поканата към Светослав Иванов била отправена посредством евродепутата Андрей Новаков, който споделил на журналиста, че името му е измежду най-посочваните от членовете на столичната организация на ГЕРБ за претендент на партията за кмет на София. Светльо Иванов обаче изрично отклонил офертата, която окачествил като " неуместна " и нездравословна както за него, по този начин и за ГЕРБ. Според източник на " Уикенд " от нюзрума на Би Ти Ви не се е стигнало даже до директна среща сред известния ефирен водещ и Бойко Борисов.

Според слуховете Борисов е упорствал в началото за привличането на Светослав Иванов поради близостта на журналиста с американското посолство. Публична загадка в медийните среди е, че Иванов е нещо като формален представител на посолството на Съединени американски щати В България и проводник на ползите на Америка у нас. През последните няколко години посланиците на Съединени американски щати в България и специфичните пратеници на Държавния департамент на

Америка у нас по традиция биват интервюирани от Светослав Иванов, който съумя да измести предходния Фаворит на Съединени американски щати - водещия на " Панорама " Бойко Василев.

Същевременно " Уикенд " научи, че точно. Светослав Иванов е любимец да замести Антон Хекимян като шеф на отдел " Новини, настоящи излъчвания и спорт " в bTV.

Смята ce, че след края нa локалните избори Светослав Иванов ще бъде назначен за шеф на отдел " Новини, настоящи излъчвания и спорт ".

Сред другите споменавани имена за директорския пост е това на предходния началник на новините Венелин Петков. Срещу него обаче има вътрешна опозиция от публицисти и редактори в Би Ти Ви. Твърди се, че малко преди да напусне малкия екран, Венелин Петков в протегнал ръка физически на стажант-репортерка, която преди този момент обругал с тираджийски псувни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР