Водещият на 90-ата церемония за връчване на наградите Оскар Джими

...
Водещият на 90-ата церемония за връчване на наградите Оскар Джими
Коментари Харесай

Акцентът на тазгодишните Оскари - сексуалните посегателства и борбата с тях

Водещият на 90-ата гала за връчване на премиите Оскар Джими Кимъл откри шоуто, шегувайки се с гафа от предходната година, когато бе сбъркано името на кино лентата победител и бе оповестено, че това е "Ла Ла Ленд ", вместо "Лунна светлина ". Той предложи тази година всеки, който си чуе името да не бърза да става, а да изчака няколко минути.

Миналата година грешката бе провокирана от връчването на неправилен плик с име в него от заплеснат чиновник на компанията "Прайс Уотърхаус Купърс " на връчващите премията Фей Дънауей и Уорън Бийти, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

"Това беше доста смешно, само че няма да с повтори ", сподели Кимъл.

Jimmy Kimmel​ kicked off the #Oscars with a biting opening monologue. pic.twitter.com/KCvc0NVPiW
— InStyle (@InStyle) March 5, 2018
В речта си обаче той посвети огромно време на абсурда със полови похищения, обвързван с продуцента Харви Уайнстийн. Кимел сподели, че Уайнстийн е заслужавал изгонването си от Американската кино академия. Водещият напомни, че от абсурда с похищенията са се родили две придвижвания "Аз също " и "Времето изтече " и сподели, че за тях ще се чува още по-късно в церемонията.

Водещият се пошегува, че статуетката "Оскар " е идеалното олицетворение на момента с разкриването на половите похищения и я похвали. "Той държи ръцете си там, където човек може да ги види, не споделя нищо обидно и няма пенис ", пошегува се Кимъл.

Jimmy Kimmel's #Oscars monologue shouted out #MeToo and #TIMESUP in a celebration of activism: https://t.co/2YlfFVH3vO pic.twitter.com/swVXgHFYwv
— MTV (@MTV) March 5, 2018
Водещият продължи с шегите казвайки, че тази година ще бъде запомнена с това, че мъжете са се държали толкоз зле, че дамите са почнали да излизат с риби. Така Кимъл засяга един от огромните кандидати за статуетката в редица категории, измежду които тези за най-хубав филм и режисьор - "Формата на водата ", в който основната героиня се влюбва в амфибиоподобно творение.

Кимъл сподели още, че Холивуд не може да допусне повече неприятното държание да остава неусетно.

Имиграцията и огнестрелните оръжия също бяха тематики, за които се говореше на церемонията. Лупита Нионго и Кумаил Нанжиани - двама американски артисти с имигрантско родословие - се оповестиха в поддръжка на програмата за имигрантите "мечтатели " (имигрантите, пристигнали нелегално в Съединени американски щати с родителите си като деца).

Deep @HowardStern stuff here from @jimmykimmel. #HitEmWithTheHein @jonhein #Oscars pic.twitter.com/LlDCm9cyGI
— Billy Krumb (@ClubhouseCancer) March 5, 2018
Големите спечелили на тазгодишните награди "Оскар "!

На церемонията рапърът Комън пък разкритикува остро Националната оръжейна асоциация . Тази рецензия пристигна в разгара на дебатите за контрола върху оръжията след стрелбата във Флорида, в която учебно заведение бяха убити 17 души, множеството от които възпитаници.

Националната оръжейна асоциация е лоби, което има въздействие върху по този начин наречената "американска просвета на оръжията ". Критиката си към него Комън насочи рапирайки и казвайки, че асоциацията се държи като господ, до момента в който за убитите възпитаници от Паркланд във Флорида би трябвало да се каже единствено "амин ".

From jet skis to #Oscars Helen Mirren really does do it all.

A post shared by The Academy (@theacademy) on Mar 4, 2018 at 9:10pm PST

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР