Водещият на „120 минути“ по bTV Светослав Иванов, като типичен

...
Водещият на „120 минути“ по bTV Светослав Иванов, като типичен
Коментари Харесай

Бивш шеф на КГБ в Лондон разби конспирациите на Светослав Иванов и го ограмоти за патриарх Кирил, Скрипал и Литвиненко

Водещият на „ 120 минути “ по bTV Светослав Иванов, като характерен соросоид, още веднъж се опита да направи конспирация в своето студио на тематиката " за и срещу Русия ". Той опитва да реанимира опорната точка за " ръката на Москва, като намеси и някогашния началник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в Лондон Михаил Любимов, само че опитът му бе ялов, откакто някогашният шпионин го направи на пух и прахуляк.

За задачата водещият притопли манджата със абсурда към съветския патриарх Кирил, който изрази неодобрение, че не бе упоменат приносът на съветската войска за освобождението на България по време на националния ни празник 3 март. Иванов направи напор да нажежи пристрастеностите и с изказванието, че Кирил е някогашен чиновник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). А също и, че покушението на някогашния британски сътрудник Сергей Скрипал е дело на Москва.

„ Уважаваме всички, които са се борили против османското робство. Но основното е, че ние оценяваме главно приноса на съветските войски при освобождението на България. Това е основният въпрос. Кои още са взели участие това е различен въпрос, само че не и главният. Основен принос са дали съветските войски “, насмете го Любимов.

„ Комитет за Държавна сигурност (на СССР) не е дребна колиба, която всички знаят всичко за всеки. Аз съм работил за разузнаването. Това е друга организация. Откъде мога да знам какво се е случвало в страната. Това са въпроси, които са доста надалеч от нас. Ние работихме против заканите за страната. Работихме и с нашите близки съдружници, българите, литовците унгарците... “, сподели някогашният шпионин, разяснявайки изказванието, че съветският патриарх е някогашен чиновник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР).



Иванов се опита да прокара концепцията, че отравянето на Скрипал е дело на Москва и притопли случая с отровения Литвиненко. „ Да стартираме с това, че стигнахме до такова положение във връзка с Запада, когато всички несгоди го трансферират на Русия и Путин. Ако се скапе времето, кой е отговорен – Путин. Детенцето се е наакало – Путин е отговорен. Това е един анекдотичен случаи, тъй като ни считат освен за злодеи – учудващо е всичко това – а и ни считат и за идиоти. Да го вземем този офицер на ГРУ, който беше разузнавач, беше наказан, лежа в пандиза, помилваха го и го размениха за наши разузнавачи. Трябва да си глупак, с цел да го убиваме. Защо не го убиха в Москва, а в Лондон. Защо изобщо трябваше да бъде и разменян и да бъде погубен в навечерието на изборите в Русия. Нима ни смятате за идиоти господа от Запада. Срещу нас се води яростна акция от страна на Централно разузнавателно управление на САЩ “, сподели Любимов.

Говорейки и за случая с Литвиненко разузнавачът означи, че без нужното следствие незабавно пръстът сочи към Москва. „ През цялото руско време, след Сталин, след убийството на Бандера, не сме умъртвили нито един изменник. Що се отнася до чадъра и Марков, изпълнителите бяха българите. Това бе направено по персоналната молба на Живков, който имаше персонални искания към него. Той имаше връзка с щерка му. Знаете ли какъв брой приказват против режима? Има маса предатели, мнозина, само че нито един от тях не е погубен. Дори и Олег Калугин, никой не го закача “, сподели Любимов.

„ Смятам, че предателят, по тези закони, е подлежал на смъртно наказване. Но не ги убиваха. След гибелта на Бандера, а Бандера го умъртви наш сътрудник, умъртви го със бликам цианкалий в лицето му, тъй като тази отрова не оставя никакви следи. След това за жалост стана ясно, че цианкалият оставя следи и даже не това е най-важното, а значимото е, че Страшински (убиецът на Бандера) се влюби в германка, избяга в Германия и описа за всичко. Тогава подобен звук се подвигна, че Хрушчов сподели, че такова компрометиране не е належащо на руската власт и забрани всичките тези интервенции “, разкри разузнавачът.



Говорейки съответно за случая с отравянето на сътрудника Скрипал в Лондон, някогашният началник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) изрично отхвърли намесата на Русия. „ Убийството на Скрипал е дело на западните познавач служби или организация, която даже не се управлява от западните служби. В Лондон има огромен брой хора, които се крият от съветското правораздаване, уверен съм, че по същия метод е погубен и Литвиненко, който изобщо не представляваше интерес. Това е вътрешна битка. Кого смятате за глупак – да вървим из цялостен Лондон с полоний и да оставяме следи? Нещата не се вършат по този начин, това е сериозна интервенция. Това е цялостна нелепост, за какво с полоний, белким няма цианкалий, белким няма други способи? “, изясни Любимов.

Той разяснява и изказванията за съветска интервенция в изборите за президент на Съединени американски щати от предходната година. „ Стар шпионин съм, познавам нещата. Не мога да си показва по какъв начин може да сме повлияли на изборите за президент в Съединени американски щати. Може да сме подслушвали – да. Американците подслушват цяла Европа. Това вършат службите. Но в никакъв случай не сме си поставяли такива задания – да повлияваме на огромната американска машина. Това е следващата партенка на демократите “, сподели той.

Кой е Михаил Любимов?
Михаил Любимов е полковник от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), който оглавява бюрата на службата във Англия и Дания. Дългогодишен деен разузнавач под дипломатическо прикритие в Лондон, който толкоз добре е имитирал благосклонности към Запада, че се внедрил измежду политическия и бизнес хайлайф.
Британците към момента помнят неговият прякор – Усмихнатия Майк, индивидът, който постоянно се появявал на обществени места с най-красивата и настояща актриса.
Дипломатическото му прикритие е взривено през 1964 година и английските служби му оферират да работи за тях. След като Любимов отхвърля, той е разгласен за личност нон-грата. След завръщането си в Москва оглавява британския отдел на Комитет за Държавна сигурност (на СССР).
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР