Водещият кредитор на Гърция предупреди страната да не се отклонява

...
Водещият кредитор на Гърция предупреди страната да не се отклонява
Коментари Харесай

Кредиторите предупредиха Гърция да се придържа към реформите

Водещият заемодател на Гърция предизвести страната да не се отклонява от промените, контрактувани преди края на последната избавителна стратегия. Представители на европейските институции дойдоха още веднъж в Гърция, с цел да инспектират хода на икономическите промени, откакто на 10 август приключи третата интернационална избавителна стратегия.


Петдневната ревизия ще се концентрира върху обещанията на държавното управление през уикенда да вкара облекчения на данъчната тежест, както и върху проектите за анулация на намаляването на пенсиите, което би трябвало да стане от 1 януари.

Ръководителят на Европейския механизъм за непоклатимост Клаус Реглинг съобщи пред австрийския вестник " Пресе ", че Гърция би трябвало да съблюдава поетите задължения.

" Ние сме доста толерантен заемодател. Но можем да спрем ограниченията за облекчение на дълга, в случай че промените не се развиват както бе контрактувано ", предизвести той. " Нивото на дълга наподобява плашещо високо, само че Гърция може да продължи да живее по този начин, защото падежите по заема са надалеч, а лихвите по него са доста по-ниски спрямо други страни ", означи Клаус Реглинг.

Дългът на Гърция е близо 180% от брутния вътрешен артикул.

Премиерът Алексис Ципрас изостава след консерваторите в сондажите и би трябвало да свика парламентарни избори през идващите 12 месеца. На фона на всеобщи митинги през уикенда министър председателят сподели, че ограниченията за облекчение на данъчната тежест няма да застрашат фискалните цели и ще бъдат въвеждани последователно.

Гърция е поела ангажимент да реализира високи първоначални остатъци в продължение на години, както и да реализира серия от промени в подмяна на по-добри условия за погашение на дълга.
 Гърция понижава налозите Гърция понижава налозите
Гръцкият министър председател Алексис Ципрас разгласи проектите на държавното управление за понижаване на налозите след привършване на политиката на бюджетни икономии, осъще...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР