Водещият китайски превозвач Air China подписа договор с Airbus за

...
Водещият китайски превозвач Air China подписа договор с Airbus за
Коментари Харесай

Air China подписа договор за закупуването на 20 самолета от Airbus

Водещият китайски транспортьор Air China подписа контракт с Airbus за закупуването на 20 самолета A350-900, съобщи Ройтерс. От Air China обявиха, че поръчката е на стойност 6,54 милиарда $, основана на ценовите листи, и че доставките са планувани от 2020 до 2022 година.

В изказване Airbus удостовери, че поръчката е нова. Това значи, че общата поръчка на Air China в този момент е 30 самолета, което оказва помощ на Airbus да понижи недостига в поръчките против своя противник в Съединени американски щати. През първата половина на тази година Boeing завоюва общо 61 поръчки, а Airbus - 35.

Последната поръчка на Air China идва откакто китайските и американските държавни управления не престават дългогодишния търговски спор, който наруши международните вериги за доставки и раздруса финансовите пазари.

Неотдавнашният американски "черен лист ", включващ китайския производител на телекомуникационно съоръжение Huawei, провокира спекулации за възмездие против американски компании. Китай съобщи, че няма да дискриминира задграничните компании.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР