Водещият голмайстор на Манчестър Юнайтед през сезона Маркъс Рашфорд, който

...
Водещият голмайстор на Манчестър Юнайтед през сезона Маркъс Рашфорд, който
Коментари Харесай

Рашфорд ще използва случая, за да оперира глезена си

Водещият голмайстор на Манчестър Юнайтед през сезона Маркъс Рашфорд, който най-вероятно няма да играе в идващите три месеца поради фрактура в гърба, ще употребява времето, с цел да реши казуса с глезена, който го мъчи от близо година, пишат медиите в Англия

Английският национал получи травмата през февруари предходната година, когато бе изритан от капитана на Ливърпул Джордан Хендерсън. Това докара до отлепяне на костица в глезена, само че звездата на " алените дяволи " довърши мача, защото Оле Гунар Солскяер към този момент бе направил три насилствени промени до почивката. Рашфорд продължи да играе с травмата и през идващите месеци поради неналичието на други варианти в офанзивата на отбора и чак в този момент получава опция, въпреки и насилствена, да почине и да се възвърне посредством хирургическа намеса.

" Контузията в глезена се появи още при първия шпагат в краката му, а той бе последван от серия други такива. Хендерсън скочи в глезена му, като че ли се опитваше да спука балон и това продължи през целия мач. Но Маркъс е войник, той е манчестърец и знае какво значи този мач. Нямаше по какъв начин да го извадим от игра, тъй като към този момент бяхме създали три промени ", описа мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер.

Самият Солскяер получи серия от рецензии за решението си да продължи да залага на Рашфорд, макар че е знаел за травмата му. Един от критиците бе някогашният нападател на Арсенал Иън Райт, който сподели, че " Солскяер е мислел първо за себе си и е сложил работата си пред здравето на Рашфорд ".

Въпреки травмата в глезена Рашфорд има 19 гола и 5 асистенции в 31 мача от началото на сезона.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР