Водещият германски банков кредитор - "Дойче банк", избра политика Зигмар

...
Водещият германски банков кредитор - "Дойче банк", избра политика Зигмар
Коментари Харесай

Дойче банк попълни борда си с политик

Водещият немски банков заемодател - "Дойче банк ", избра политика Зигмар Габриел за член на банковия контролен ръб. Шестдесет годишният член на Социалдемократическата партия е добре прочут в страната си откакто през 2017-2018-а оглавяваше министерството на външните работи, а преди този момент беше министър на стопанската система. От 2013-а до 2018-а Габрил беше и вице-канцлер на Германия.

Политикът ще заеме мястото на Йорг Целтнер, разгласи на публична конференция "Дойче банк " на 24 януари. Целтнер, който е някогашен изпълнителен шеф в "Ю Би Ес ", бе номиниран за надзорния съвет през август 2019-а, само че регулаторите ще наложат несъгласие на кандидатурата му поради спор на ползи, оповестява "Файненшъл таймс ". Петдесет и двегодишният Целтнер пое ръководството на финансираната от Катар европейската частна банкова група Quintet през предходната година, което разтревожи контролните органи, тъй като тя конкурира непосредствено "Дойче банк " в областта на ръководството на персонални положения.

Габриел постъпва в немския кредитен отличник по средата на огромното реформиране на активността му и изтеглянето му от капиталовите банкови услуги. През предходната година основният изпълнителен шеф на "Дойче банк " - Кристиан Севинг, разгласи проектите си да редуцира 18 хиляди работни места, да закрие световното отделение за търговия на акции и да сътвори "лоша банка " за 288 милиарда евро. Целта е да се усили пазарната капитализация на институцията, чиито акции паднаха до рекордно ниски котировки през 2019-а след поредицата години на кавги и загуби.

В публично изказване Габриел сподели, че "Дойче банк " е една от най-важните финансови институции в Европа, която има опция и отговорност да помогне за оформянето на бъдещето на немското и на европейското стопанство. И добави, че "иска да взе участие в това ".

Председател на надзорния съвет на кредитора от 2012-а е 63-годишният Пол Ахлайтнер. Напоследък обаче той губи поддръжката на едри вложители (като американската компания за частни капитали "Сърбъръс ") след проваления опит за обединение с "Комерцбанк " през 2019-а и след прекомерно бавната реакция на проблемите в губещата капиталова банка. Кралското семейство на Катар, някогашният изпълнителен шеф на "Джей Пи Моргън Чейз " - Дъф Бронстейн, и мениджърът на активи "Блек рок " също имат негативно мнение за работата на Ахлайтнер, осведоми "Файненшъл таймс ". Заради това той се надява, че "с богатия си опит като министър на околната среда, на стопанската система и на външните работи, Зигмар Габриел ще има извънреден принос и ще увеличи качеството на надзорния съвет ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР