Водещият български тенисист Григор Димитров се изкачи с три места

...
Водещият български тенисист Григор Димитров се изкачи с три места
Коментари Харесай

Прогрес за Григор Димитров и Виктория Томова в ранглистата по тенис

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Водещият български тенисист Григор Димитров се изкачи с три места в ранглистата на ATP и с актив от 1600 точки към този момент заема 21-ва позиция.

Хасковлията записа три победи на " Уимбълдън " и доближи осминафиналите на шампионата, с което си обезпечава най-хубавото си класиране от края на август насам. 30-годишният Димитров изпреварва в класирането Пабло Кареньо Буста (Испания), Ян-Ленард Щруф (Германия) и Роберто Баутиста Агут (Испания).

С 55 точки повече от Гришо е аржентинецът Франсиско Черуондоло, който завоюва купата в Ийстбърн преди началото на шампионата от Големия шлем в Лондон. Само преди месец българинът надделя Черундоло в Куийнс Клъб, след което отстъпи на Карлос Алкарас (Испания) на четвъртфинал.

Втората ракета на България Димитър Кузманов прави скок с 10 места и към този момент е номер 174, а Адриан Андреев (216) е третият ни представител в топ 300.

С вчерашната си победа във финала на Уимбълдън Карлос Алкарас резервира първото място в ранглистата. Той има 9675 точки, 880 повече от втория Новак Джокович. В топ 10 на света няма разбърквания след края на шампионата на свещената трева, като трети остава Даниил Медведев, следван от Каспер Рууд и Стефанос Циципас. Шести, седми и осми са надлежно Холгер Руне, Андрей Рубльов и Яник Синер, а Тейлър Фриц и Франсис Тиафо затварят топ 10.

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова пък се изкачи с две места в международната класация на WTA. Томова, която отпадна във втория кръг на сингъл на " Уимбълдън ", има актив от 707 точки и към този момент е 97-а в подреждането. Втора от българките е Гергана Топалова, която прогресира с 10 позиции и заема 285-ата в класацията с 234 пункта. Промени в челната тройка няма.

Номер едно в класацията е Ига Швьонтек, пред Арина Сабаленка и Елена Рибакина (Казахстан). Джесика Пегула и Каролин Гарсия допълват топ 5, следвани от Онс Жабер, Коко Гоф, Петра Квитова и Мария Сакари. Маркета Вондроушова (Чехия) дебютира в топ 10, откакто в събота завоюва купата на " Уимбълдън " и се изкачва с 32 места до 10-ото в ранглистата.  

Още спортни вести вижте във видеото:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР