Водещият български атлет в скока на височина Тихомир Иванов ще

...
Водещият български атлет в скока на височина Тихомир Иванов ще
Коментари Харесай

Тихомир с нови покани на Диамантената лига

Водещият български спортист в скока на височина Тихомир Иванов ще взе участие на Диамантената лига в Париж (24 август) и на финала в Цюрих. Това разкри неговия треньор Георги Гетов преди заминаването на националния отбор на България за Вараждин (Хърв) за присъединяване в в Европейския екипен шампионат - втора лига, което ще се организира на 10-11 август. Тихомир сега е в отлична форма и се намира на седмо място в класирането за Диамантената лига. Той завоюва това лято и златния орден от Универсиадата в Неапол.

52-ма състезатели и треньори отлетяха тази заран за Истанбул, а от там ще заловен самолета за Загреб. След това с рейс тимът ще дойде във Вараждин. На място в Хърватия ще ги чакат Ивет Лалова-Колио и Мирела Демирева, които идват надлежно от Италия и Холандия. В отбора ни за ЕОШ са най-хубавите български спортисти сега. В положително въодушевление от София отлетяха Тихомир Иванов, Гариела Петрова, Митко Ценов, Радослава Мавродиева.

На ЕОШ тази година влиза новото предписание на ЕА за втора лига съгласно което единствено първия тим ще се качи в първа лига, а пет ще изпаднат в по-долната група. България ще се състезава с тимовете на Хърватия, Естония, Австрия, Кипър, Дания, Грузия, Израел, Латвия, Люксембург, Малта и Словения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР