*** Водещите вечерни новини на 11 януари *** Бившият финансов

...
*** Водещите вечерни новини на 11 януари *** Бившият финансов
Коментари Харесай

Водещите новини! Владислав Горанов на разпит заради кюлчетата; ЕП ще избере новия си председател на 18 януари

*** Водещите вечерни вести на 11 януари ***

Бившият финансов министър Владислав Горанов е извикан на разпит в постройката на Групово дело "Национална полиция ".

Горанов е свикан във връзка със сигнала на Движение "Боец " за кюлчетата и банкнотите евро, които бяха снимани на клип в шкафче на някогашния министър председател Бойко Борисов.

Към момента не е ясно дали Горанов ще бъде разпитван и по случая с джипа, който той е купил на лизинг, а в следствие се оказа с клонирана кола двойник, осведоми БНР.

***

Европейският парламент ще избере на 18 януари идващия ръководител на институцията.

Това се показва в известие на Екологичен потенциал във връзка кончината на досегашния ръководител Давид Сасоли, съобщи Българска телеграфна агенция.

Уточнява се, че до избора Екологичен потенциал ще бъде управителен от досегашния си първи заместник-председател Роберта Мецола (Малта, Европейска национална партия - ЕНП). Очаква се Мецола да бъде определена за началник на институцията до края на законодателния мандат през 2024 година.

***

Регистрирано е огнище на COVID-19 в Дома за възрастни хора в Ямбол. Заболели са двадесет души - 19 настанени и един чиновник на обществената институция, заяви за Българска телеграфна агенция шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Радостина Калчева.

***

„ Нашият народен интерес не е едновекторен. Нашият народен интерес е да защитим македонските жители с българско съзнание, наш народен интерес е да кажем, че Северна Македония е политическо разбиране, а не географска област, наш интерес е и това Македония да стане член на Европейски Съюз “.

***

23-годишният мъж, обвинен за убийството в столичния кв. "Люлин " на 9 януари, се е предал, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Той беше разгласен през вчерашния ден за общодържавно търсене по отношение на убийството на 32-годишният Илиян Илиев.

***

Засега не е ясно по кое време ще бъде. Посещението трябваше да се състои на 18 януари. По-рано стана ясно, че Кирил Петков и шефът на кабинета му Лена Бориславова ще се самоизолират в идващите дни.

***

Специалният делегат на македонското държавно управление за разрешаване на разногласието сред управляващите в Скопие и София Владо Бучковски е освободен от тази служба.

Вчера на КСНС в София президентът Румен Радев разгласи, че всички съществени политически партии са се обединили към позицията, че европреговорите на Скопие не могат да се обвързват със периоди, а единствено с реализиране на съответни резултати във връзка с Договора за добросъседство от 2017 година и най-много отбрана от дискриминация на македонските българи.

***

„ Украйна е подготвена да вземе решенията, нужни за преустановяване на спора в Донбас на нова среща на водачите на Украйна, Русия, Франция и Германия ", съобщи през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Време е да се споразумеем за завършек на този спор и сме подготвени да вземем нужните решения на нова среща на високо ниво сред водачите на четирите страни ", посочи украинският водач.

***

Германия ще се нуждае от широкомащабна имиграция, с цел да предотврати сериозният дефицит на работна ръка да подкопае продуктивността и да заплаши сполучливия енергиен преход, сподели министърът на стопанската система Роберт Хабек.

***

Заподозреният за палежа на 2 януари, който унищожи част от 138-годишната постройка на Народното събрание на Република Южна Африка (РЮА), през днешния ден беше упрекнат в тероризъм, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Властите дефинираха случая като офанзива против демокрацията в страната.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР