*** Водещите вечерни новини на 11 февруари *** Парламентарната група

...
*** Водещите вечерни новини на 11 февруари *** Парламентарната група
Коментари Харесай

Водещите новини! Няколко партии се обявиха против Луковмарш; най-добре и за самия Гешев е да подаде оставка

*** Водещите вечерни вести на 11 февруари ***

Парламентарната група на "Продължаваме смяната " излезе с декларация против провеждането на Луковмарш.

„ Демократичното настояще и бъдеще на България изключва сходни прояви на расизъм ", заявиТатяна Султанова от Политическа партия.

Тя разгласи, че партията се афишира против всевъзможни сходни неонацистки и профашистки мероприятия.

„ Осъждаме всеки опит за осъществяване на събития, които заплашват обществения мир ", съобщи тя.

***

От името на Българска социалистическа партия се разгласявам изрично срещу провеждането на Луковмарш, съобщи депутатът от левицата Александър Симов в декларация от парламентарната естрада.

Той изрази задоволство, че тематиката към този момент е била сложена в тази зала, визирайки предшестваща декларация от "Продължаваме Промяната ".

Отдавна ни е омръзнало всяка година още веднъж и още веднъж да повдигаме тази тематика, всяка година още веднъж и още веднъж да слагаме огромните въпроси на българската народна власт и всяка година по някакъв чудноват метод това шествие да се оказва позволено и всяка година по улиците на София да шестват тези мрачни сили, против които ние би трябвало изрично да се противопоставим, уточни депутатът от Българска социалистическа партия.

***

„ Именно подобен срамен опит е организирането на познатото като „ Луковмарш “ факелно шествие, чийто позорни послания България понасям 17 следващи години “, се споделя в декларация на ГЕРБ, публикувана от пресцентъра на партията.

***

Най-добре и за самия Иван Гешев ще бъде да подаде оставката си. Това сподели министър председателят Кирил Петков в коридорите на Народното събрание.

Според него напоследък Прокуратурата работи по "интересен и чудноват метод ". Премиерът разяснява догатките, че основният прокурор може да надживее държавното управление му. Той изясни, че няма никакви страхове и предвижда, че кабинетът ще изкара 4-годишния си мандат. По думите на премиера значимо е не времетраенето на мандата, а свършеното през него.

„ В нашия случай желаят да им даваме спомагателна информация, макар че тя е обществено известна. Готови сме да подкрепим всяко тяхно следствие. Надявам се, че това не са пиар ходове, а желаят действителна смяна, макар че се колебая ", разяснява министър председателят.

***

Движение за права и свободи упрекна вицепремиера и финансов министър Асен Василев в политическа принуда и непозволени дейности и разгласи, че ще подаде сигнал на прокуратурата за превишени права. Поводът е появила се в медиите информация за назначени спомагателни инспекции по проверката на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски

***

***

Каримански в началото четеше доста бързо параграфите и членовете от закона, само че след забележка на сътрудник от пленарната зала стартира да го прави доста по-бавно и изразително. А на подвикване от страна на депутатите от ГЕРБ той отвърна: "Колеги, в случай че имате такова отношение към данъчни закони и финансите, не знам до къде ще стигнем! "

После добави, че четял постепенно, с цел да може всички депутати да схванат какво гласоподават.

Последваха нови подвиквания от страна на ГЕРБ, на които се включи Никола Минчев с изречението: "Колеги, апелирам за тишина в залата, тъй като ще се наложи господин Каримански да повтори текстовете! "

***

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който прекара COVID-19 и към този момент е здрав, съобщи през днешния ден пред публицисти след петъчната молитва в джамията Чамлъджа в Истанбул, че с помощта на имунизациите е изкарал леко и за малко време ковид.

***

„ Организацията на Северноатлантическия контракт е одобрила предложение за изпращане на подразделения в България, Румъния Словакия. Очаква се въпросното решение да бъде разисквано и взето на съвещанието на военните министри от страните-членки на Пакта. Заседанието е планувано за 16 февруари в централата на Алианса в Брюксел “.

***

„ Русия организира еднодневни военни учения в окупирания през 2014 година украински черноморски полуостров Крим ", съобщи Би Би Си.

В маневрите участваха кораби, самолетни ескадрили и ракетни подразделения в състава на Черноморския флот, ситуирани в Крим и Краснодарския край.

***

***

Финландия подписа през днешния ден със Съединени американски щати договорка за 9,4 милиарда $ за покупката на 64 невидими за радарите на съперника изтребители Ф-35, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

***

Японското външно министерство заяви, че е издало рекомендация към японските жители в Украйна да изоставен неотложно страната, съобщи Ройтерс.

Русия е струпала над 100 000 бойци край украинската граница, предизвиквайки опасения от война. Американският държавен секретар Антъни Блинкън сподели по-рано, че Москва може да предприеме инвазия във всеки един миг. Русия отхвърля да има каквито и да било проекти за навлизане.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР