Водещите турски вестници днес цитират обещания на турския президент Реджеп

...
Водещите турски вестници днес цитират обещания на турския президент Реджеп
Коментари Харесай

Ердоган: Заравяме терористите в окопите, които сами са изкопали

Водещите турски вестници през днешния ден цитират обещания на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за продължение на битката против тероризма, предава Българска телеграфна агенция.

Президентът Ердоган за следващ път през вчерашния ден посочи твърдата си позиция във връзка с битката против тероризма и остро подлага на критика водача на главната опозиционна партия поради негов апел към турските жители да излязат на улиците, с цел да стачкуват.

Заравяме терористите в окопите, които сами са изкопали, и ще продължим да действаме по този метод, съобщи Ердоган, представен от в. " Хюриет ".

Турските сили за сигурност правят антитерористични интервенции в страната и в Северен Ирак, ориентирани против бойците от терористичната Кюрдска работническа партия (ПКК). В Турция всекидневно се правят и акции, ориентирани против членове на Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО), която съгласно управляващите стои зад опита за прелом на 15 юли 2016 година, отбелязва " Хюриет ".

Държавният глава приказва през вчерашния ден на гала по откриването на парка " 15 юли " в истанбулския квартал Есенлер.

По време на откриването на парка Ердоган напомни събитията от 15 юли 2016 година, както и смелостта на турските жители, благодарение на които бе сподавен метежът.

Проправителствените издания поместват на първите си страници изказването на Ердоган, в което той насочва остра рецензия към водача на кемалистката Народнорепубликанска партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу поради негов апел към служащите в страната да излязат да стачкуват.

Кълъчдароглу насочи апела си към чиновниците, недоволни от възнагражденията си, на 12 декември. Той съобщи, че " служащи, които не излизат на улиците, с цел да стачкуват, не са служащи ". Опозиционният водач даде образец с митингите на " жълтите жилетки " във Франция. Проправителствената преса в Турция окачестви изказванията на Кълъчдароглу като " скандални ".

Турският президент прикани през вчерашния ден водача на НРП да не предизвиква хората към образуване на демонстрации, сходни на митингите за парка Гези през 2013 година (демонстрациите за парка минаха в широкомащабни антиправителствени митинги, при които се стигна до жертви и хиляди ранени - бел. ред.).

Г-н Кемал, не можете да накарате никого да излезе на улицата. Нека Ви кажа нещо: Тук не е нито Париж, нито Холандия. Ако продължите да отправяте сходни апели, ще създадем нужното, съобщи Ердоган, представен от в. " Стар.

Изданието отбелязва, че церемонията по откриването на парка " 15 юли " на процедура е минала в протест. Изданието написа, че макар смразяващия мраз на церемонията са участвали хиляди жители.

Вестникът цитира кмета на квартал Есенлер Тевфик Гьоксу, който уточни, че за малко време управляващите са трансформирали региона, който е бил военна зона, в хубав парк.

На територията на парка има езеро, пешеходни алеи, детски кътове, зони с фитнес уреди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР