Водещите световни производители на автомобили планират да похарчат 515 милиарда

...
Водещите световни производители на автомобили планират да похарчат 515 милиарда
Коментари Харесай

Колко ще похарчат производителите за електрически автомобили до 2030 г.

Водещите международни производители на коли възнамеряват да похарчат 515 милиарда $ за електрически транспортни средства и акумулатори до 2030 година Целта е да изпълнят все по-строгите цели за декарбонизация, избрани от разнообразни страни, и да преминат към извънредно електрически коли, съобщава Ройтерс. 

Преди по-малко от три години размерът на сходни вложения по данни на организацията се оценяваше на $300 милиарда Лидер в тази област е немският авто производител Volkswagen, който има намерение да похарчи съвсем $110 милиарда за електрически коли и акумулатори в идващото десетилетие. Общите разноски в тази област на немските компании, в това число Daimler и BMW, ще възлизат на 185 милиарда $ до 2030 година

Американските колоси General Motors и Ford Motor възнамеряват да похарчат близо 60 милиарда $ до 2025 година за създаване и произвеждане на електрически транспортни средства.

Автомобилните компании от Китай, със съдействието на европейски и американски сътрудници, оповестиха вложения в електрически коли през идващото десетилетие до $100 милиарда

Японските компании изостават в това отношение. Комбинираните задължения на Honda, Toyota Motor и Nissan в тази област доближават 40 милиарда $, съгласно Ройтерс. 

През юни Volkswagen съобщи, че възнамерява да приключи производството на транспортни средства с мотори с вътрешно горене в Европа до 2035 година Освен това до 2030 година компанията има намерение да усили каузи на електрическите транспортни средства в общите продажби в тази част на света до 70%, с цел да сътвори мрежа от шест завода в Европа за произвеждане на акумулатори за електрически транспортни средства. 

Редица от водещите международни производители на коли към този момент оповестиха прехода към производството на електрически транспортни средства през идващите години.

Rolls-Royce има намерение да премине напълно към производството на електрически транспортни средства до 2030 година В по-голямата си част американският авто производител General Motors разчита на прехода към 2035 година върху производството на коли с електрически мотори.

През идващите години английски автомобилни производители като Jaguar Land Rover, Bentley Motors и Mclaren имат намерение да се преориентират към производството на сходни транспортни средства. 

Международната организация по енергетика предвижда, че в случай че актуалните трендове продължат, броят на електрическите транспортни средства, в това число микробуси, камиони и рейсове, по пътищата по света ще доближи 145 милиона до 2030 г. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР