*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 8

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 8
Коментари Харесай

Водещите новини! Още сътресения в коалицията в неподходящ момент. И Беларус ни постави в „неприятелски списък“

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 8 април ***

 

Депутатите на " ИТН " напуснаха пленарната зала преди минути. Причината - за втори ден от дневния ред отпадна точката за Агенция пътна инфраструктура, с която трябваше да се реши по какъв начин тя да се разплати със строителните компании по този начин, че да не спрат ремонтите на пътища в страната.

***

Министърът на районното развиване Гроздан Караджов се причисли към протестиращите…
????

***

„ Още нощес Министерство на вътрешните работи е почнало да работи по проблема. Аз персонално се обадих на министър Рашков и ръководителя на ДАНС Пламен Тончев и разпоредих службите да създадат всичко, с цел да разберем кой е пуснал този есемес “.

***

Ситуацията в Украйна направи проблема със Северна Македония още по-деликатен. Това съобщи министър председателят Кирил Петков.

Той увери, че партиите от ръководството прецизно съблюдават подписаното сред тях съдружно съглашение, в това число в частта му за българската позиция за Република Северна Македония.

***

И Беларус ни постави в лист с вражески страни.

Този лист включва страните от Европейски Съюз (включително България), Австралия, Албания, Англия, Исландия, Канада, Лихтенщайн, Нова Зеландия, Норвегия, Северна Македония, Съединени американски щати, Черна гора и Швейцария.

Указът влиза в действие от деня на формалното му издание, т.е. от през днешния ден.

По-рано президентът Александър Лукашенко подписа декрет, с който стопира заплащанията на вражески непознати жители.

***

***

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че в Бородянка - един от освободените преди дни градове северозападно от Киев, евентуално има доста повече жертви, в сравнение с в Буча.

***

Нобеловият лауреат и основен редактор на " Новая газета " Дмитрий Муратов е атакуван във трен в Москва.

Неизвестен мъж нахлул в купето на журналиста и го залял с алена багра, смесена с ацетон. Новината заяви самият Муратов в Телеграм и добави, че нападателят му е извикал " Това е за нашите момчета ".

***

***

Израелските служби за сигурност оповестиха тази заран, че след няколко часово гонене са умъртвили причинителя на вчерашното смъртоносно нахлуване в центъра на Тел Авив, съобщи Франс прес.

***

Песента е с вокалите на Андрий Хливнюк – член на украинската група „ Бумбокс “.

>>>ВИДЕО<<<

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР