*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 7

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 7
Коментари Харесай

Водещите новини! Какво ще се случи, ако Европа наложи санкции на руския петрол? Фон дер Лайен в България

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 7 април ***

 

Призивите към Европейски Съюз да глоби съветския нефт и газ се ускориха през последните дни, откакто на бял свят излезе информация за всеобщите убийства на цивилни жители в някои окупирани до неотдавна украински градове.

Европейската комисия предложи вносът на съветски въглища в Европейски Съюз да бъде неразрешен. Това е част от следващия пакет наказания, налагани на Русия поради нашествието й в Украйна и е първият, който планува ограничавания върху енергоносители. Официални европейски представители споделят, че след въглищата може да пристигна ред и на петрола.

***

***

Странно дефинирано мнение

Ирена Атанасова разяснява рецензиите, които Митрофанова насочва към българското държавно управление, по този начин:

„ Има право, несъмнено, не знам! Вижте, аз не съм посланик и в дипломатическите среди може би това не е признато и несъмнено е по този начин и не би следвало да се случва, само че може би всеки има своето пояснение. Аз не бих съдила. Ние имаме позиция и считаме, че на този стадий страстите са непотребни - и от едната и от другата страна “.

***

***

Софийската районна прокуратура образува досъдебно произвеждане по постъпил сигнал за редовно следене и закана с ликвидиране на магистрат от Специализираната прокуратура, оповестиха от обвиняването.

***

***

„ Касапинът от Буча “ – с това название е прочут подполковник Азетбек Омурбеков, пълководец на 64-та мотопехотна бригада на съветската войска. Според украинска група, която следи съветските военни и спецслужби, той е виновен за клането на цивилни в Буча, написа английският „ Таймс “, представен от Би Ти Ви.

InformNapalm оповести домашния адрес, е-поща и телефонния номер на Омурбеков.

***

***

Жителите на дребни обитаеми места в Харковска, Луганска и Донецка област изоставят домовете си. Те споделят, че страхът им е по-голям след разкритията за всеобщи убийства по време на съветската инвазия край Киев. В някои от обитаемоте места съветския обстрел към този момент е почнал.

***

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР