*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 7

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 7
Коментари Харесай

Водещите новини! АЕЖ: Свободата на словото не предполага привилегии за определени медии; няма спорове за министерските постове

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 7 декември ***

Свободата на словото не допуска привилегии за избрани медии, които да се употребяват с преференциално отнасяне, от достъп до конференции, изявленията, до прилагане на държавни парцели против алегоричен наем, реклами, фондове и така нататък

Това се акцентира в позиция на Асоциацията на европейските публицисти – България във връзка случая с вестник „ Труд “.

„ През последните години виждаме, че близки до властта медии са получавали сходно привилегировано отношение, а когато то бъде прекъснато, нормално се прави опит това да се показа като принуда и да се показа като опасност за свободата на словото “, разясняват от АЕЖ-България.

Според организацията прекратяването на „ по-благоприятни условия от страната или от дадена община “ „ не може да се преглежда като опасност за свободата на словото, а в противен случай, това е изискване за заслужено отнасяне на медийния бранш “.

***

***

В момента се почистват най-големите елементи и по структурата на самия кабинет, и по метода, по който ще се случва ръководството оттук насетне. Води се деен разговор с безусловно всички сътрудници “. Това сподели в „ Тази заран “ Калина Константинова от „ Продължаваме промяната “. По думите ѝ не става въпрос за спорове, а за прецизиране на текстове и съответни ограничения.

„ Надявам се утвърждението от останалите водачи на политическите партии да докара до сключване на съглашението и да го представим обществено “, сподели Калина Константинова.

„ Постовете не са ясни, само че са ясни цели, които си слага това държавно управление. В момента в диалогичен режим избистряме каква конструкция отразява тези цели “, добави тя.

***

"Трябва да има държавно управление. Всички сме наясно с това ", съобщи пред публицисти съпредседателят на "Демократична България " Христо Иванов.

"Нищо ужасно не виждам в поръчката за редуциране на фрагменти от администрацията. Предстои стопански напредък ", сподели той.

***

***

„ […]Впоследствие Б. К. персонално придружавал фиктивните шефове до банков клон, откъдето те теглили парични суми, които предоставяли на Б. К. По този метод с общо 52 действия в интервала от 18.06.2020 година до 08.09.2021 година Б. К. получил сума в размер на 53 060 861.00 лв. (петдесет и три милиона шестдесет хиляди осемстотин шестдесет и един лв. и 00 стотинки) “.

***

Това, което мога да кажа, е, че се познаваме с Даниел Лорер от гимназиалните години. Темата опазване на здравето е значима и Политическа партия имат ухо за всеки един проблем, който би трябвало да се взема решение. Това съобщи доктор Аспарух Илиев в студиото на „ Здравей, България “ по NOVA.

Той съпостави системата в България след година и половина здравна рецесия с автомобил „ Лада “: „ Колата е разнебитена и не работи добре “.

***

2426 са новите случаи на ковид у нас, открити през последното денонощие, демонстрират обновените данни на Единния информативен портал към среднощ. Процентът на позитивните проби се повишава леко, спрямо предходното денонощие - те са близо 7 на 100 от направените малко над 35 хиляди проучвания.

***

След пламването на огнище на менингит в детска градина „ Вълшебство “ в София е направено наново тестване на деца и личен състав. Положителните проби са общо 50 – на деца, техните братя и сестри, както и чиновници на детската градина. Взети са над 300 проби.

***

„ На човешко равнище двамата не изпитват огромна благосклонност един към различен, само че въпреки всичко са водачи на двете най-големи нуклеарни страни в света “, означи Караджов в предаването „ Преди всички “.

„ Не е напълно ясно какво желае Москва от Украйна. Разговорите да се спре разширението на НАТО не са напълно съществени “, счита Христофор Караджов.

***

Американският президент Джо Байдън има намерение да предизвести съветския си сътрудник Владимир Путин по време на виртуалния диалог сред двамата, че страната му ще бъде изправена пред тежки стопански последствия, в случай че предприеме военни дейности против Украйна. Това съобщи поискал анонимност почитан представител от Белия дом в навечерието на срещата.

***

Британските парламентарни управляващи извикаха полиция, откакто вестник заяви, че следи от кокаин са били открити на голям брой места в Народното събрание, съобщи Асошиейтед прес.

Председателят на долната камара на английския парламент Линдзи Хойл сподели, че се е свързал с полицията, откакто в. "Съндей таймс " заяви, че в постройките на Народното събрание се използват незаконни вещества.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР