*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 28

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 28
Коментари Харесай

Водещите новини! Заплахата с ядрено оръжие е за целия свят; над 20 пъти е повишен радиационният фон около „Чернобил“

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 28 февруари ***

 

„ …от този трус ще излезем разнообразни, разяснява политологът Евгений Дайнов. 

„ Тези политици, които не са застанали дружно с всички зад вярната идея – зад украинския народ, те няма да излязат от този интервал и ще отпаднат “.

„ България е страната, в която най-голяма част от обществото отхвърля да огледа 21 век в очите и желае да остане някъде там, където нещата бяха по-лесни. На тази основа имаме огромен % на хора, които поддържат политиката на Путин и на Русия “.

***

Не знам коя подготовка е най-хубава за Путин, може би тази на Меркел - че той няма връзка с действителността. Той не очакваше, че Украйна ще даде подобен отпор. Те към този момент сменят тактиката, минават към блокада.

Това съобщи в ефира на Нова телевизия журналистът Иво Инджев във връзка войната сред Русия и Украйна.

***

Радиационният декор (около АЕЦ " Чернобил " ) се е покачил над 20 пъти. Това значи, че нещо е развалено. Най-вероятно нещо са развалили (руските войски, които превзеха АЕЦ-а). Оценявам тази заплаха като действителна, в Украйна има 15 реактора и доста от тях в този момент са под обстрел.

***

„ Надявам се през днешния ден да е последният ден на този призрачен сън “, съобщи пред бТВ земеделският производител Борислав Петков, който по злочесто стичане на събитията се оказва блокиран украинската столица Киев при започването на войната.

***

По думите му никой министър няма право на лична външна политика, " изключително във Facebook ".

„ Никой министър не може да споделя, че оставането му в кабинета е гаранция за държавното управление. Мой боен министър не може да употребява думичката " интервенция " вместо думичката " война ". Операция не може да се назова, когато хиляди военнослужещи от едната и от другата страна към този момент са убити. Войници, които са на възраст, по-малка от възрастта на моята огромна щерка. Когато и тази нощ се обстрелваше българско малцинство в Украйна. Когато и тази нощ българи в Киев се криеха по мазетата, тъй като се опасяваха, че техните домове ще бъдат взривени “, акцентира Петков.

***

Българските работодатели са подготвени да дават над 200 000 работни места на украински жители, които търсят леговище от войната у нас, съобщи ръководителят на Управителния съвет на Българската стопанска камара Добри Митрев пред Българска телеграфна агенция.

***

Църква в Несебър отвори порти за бягащите от войната в Украйна. Първите приютени в божията обител ще са 8 майки с дребни деца, които към момента се чакат да дойдат. Тяхното напредване се забавя поради тапите от хора и коли по границите на Украйна.

***

Правителството на Литва разгласи, че ще изиска от прокурорите в Международния углавен съд да проверяват " военни закононарушения и закононарушения против човечеството в Украйна ", оповестява " Ройтерс ".

Има нови материали, които идват всеки ден, само че към този момент разполагаме с задоволително от тях, с цел да подадем настояването, съобщи литовският министър председател Ингрида Симоните по време на съвещание на кабинета.

***

Френското военно формирование, включващо висококвалифицирани пехотинци, пуска украинците, искащи да бранят родината си, като им оставя цялостната екипировка.

***

***

***

Информацията, че Киев е обкръжен са неистини и операции.

Това показаха от пресцентъра на кмета на украинската столица Виталий Кличко. По-рано през днешния ден организация Асошиейтед прес разгласява изявление с него, което той, споделя, че надали ще е допустима нова евакуация на цивилни, тъй като градът е обграден. 

***

***

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР