*** *** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 23

...
***
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 23
Коментари Харесай

Водещите новини! Русия планира да нанесе удари по цивилна инфраструктура. „Нямам обяснение защо Радев не даде шанс на кабинета „Петков“


***

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 23 август ***

 

Съединени американски щати разполагат с разследващи данни, че Русия възнамерява да нанесе удари против цивилната инфраструктура и държавни институции на Украйна в близко време, заяви през днешния ден американски представител, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

***

***

В Южна Германия към момента има диворастящи гъби, нечисти с радиоактивен цезий, десетилетия след нуклеарната повреда в Чернобил.

***

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш настоя за прекъсване на " дрънкането с нуклеарни оръжия " и сподели, че светът се намира в " миг на оптималната заплаха " и всички страни, притежаващи  ядрено оръжие, би трябвало да поемат уговорката " да не го употребяват първи ", съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Асошиейтед прес.

***

България не е толкоз подвластна от газ за разлика от други страни в Европа. Според мен тази тематика е изкуствено основана. Това съобщи в утринния блок на bTV социологът Добромир Живков по тематиката с възобновяването на договарянията с „ Газпром “.

„ Още преди да сформира служебния кабинет, Румен Радев стартира да приготвя българските жители за хаоса в енергетиката. Но тук желая да кажа, че не е прерогатив на служебното държавно управление да дефинира геополитическата орбита на България. Ние сме парламентарна република и би трябвало постоянен кабинет и постоянен парламент. Действията на служебната власт могат да навредят дълготрайно на страната. Не можем да вършим такива генерални завои “, добави по тематиката с съветския газ Живков.

По думите му в тази ситуация не става въпрос толкоз за газ, що се касае за политика и геополитика от страна на Кремъл.

***

„ Служебното държавно управление продава България, като праволинейно се пробва да върне страната според от Кремъл “.

„ Очевидно доставките по азерския контракт са с пъти по-благоприятни ценови условия, тъй като зависят от цената на петрола. Руският газ по контракта, годен до края на годината, няма да е сензитивно по-евтин от всеки различен газ, тъй като 70 на 100 от цената му се образува от борсата, а там цената пораства “.

***

Британската потребителска инфлация на годишна база ще доближи връх от 18,6% през януари 2023 година, демонстрират последните възходящо ревизирани прогнози на Citibank вследствие на последния скок на енергийните цени. Подобна инфлация би била повече от двете пъти над целевото равнище на Английската централна банка от 2 на 100, съобщи БНР.

***

Курсът на еврото по отношение на $ през днешния ден остава под границата на паритета, оповестиха немски финансови издания.

В междубанковата търговия във Франкфурт тази заран единната европейска валута се котираше за 0,9916 $.

Европейската централна банка дефинира през вчерашния ден следобяд референтен курс на еврото от 1,0001 $.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР